Toen ik net bevallen was, durfde ik mensen wel eens vertellen hoe teleurgesteld ik was dat mijn buik VOL striemen stond. Ik stond/sta namelijk echt vol. Lang leve die genen. Ze bedoelen het allemaal goed en je krijgt oppeppers zoals: ‘Je buik heeft negen maanden een kindje gedragen, wees er trots op.’, ‘Het zijn tijgerstrepen, trotse strepen.’, ‘Iedereen krijgt ze, ze worden gauw minder zichtbaar’, ‘Valt heus wel mee.’, …

tijgerstrepen

I don’t like it

Nu anderhalf jaar na de geboorte kan ik er nog echt van balen! Ik ben er niet trots op, ze zijn niet minder zichtbaar geworden en ik vind ze gewoon lelijk. Ik ben dan ook geen moedige mama die haar eigen buik hier openbaar zal zetten. Joyce van mamakletst heeft een geweldige reeks met mama’s die moedig hun buik online durfde zetten.

En wees maar zeker dat ik alles heb geprobeerd om ze te voorkomen. Ook al weet ik beter, en weet ik dat het puur genetisch is. Ik dronk veel water, smeerde minstens één keer per dag mijn buik in met de ‘beste’ producten, probeerde niet aan mijn buik te krabben, niet teveel bijkomen, …

#klaagmodus

Na dit potje zeuren, ga ik ook weer gewoon verder met mijn dag en blijf ik hopen dat manlief er voorbij kan kijken. Er zijn gewoon dagen dat het mij harder stoort dan andere en dit wilde ik even delen. Ergens hopend dat er nog dames zijn die balen van het tijgerstrepen verhaal.

#eindeklaagmodus

X Jess

14 gedachten over “F*ck tijgerstrepen, het zijn gewoon lelijke littekens!”

  1. Ik herken het! Ik ben ook al bijna een jaar aan het wachten tot ze minder zichtbaar worden. Zal inderdaad niet meer gebeuren… En mijn borsten zijn ook niet meer wat ze geweest zijn na borstvoeding. Ik ben heel trots op mijn lichaam dat het een kindje heeft gedragen, gebaard en gevoed, maar het is toch nog een zoektocht naar aanvaarding van mijn nieuwe lijf.

    1. Voor mijn borsten hou ik ook mijn hart vast, ik geef momenteel nog bv, dus ik denk dat ze nog redelijk stevig zijn door de melk die erin zit. Wel mooi hoe jij je het omschrijft, het is inderdaad een zoektocht naar die aanvaarding van je nieuwe lijf <3

  2. Ik zelf heb daar geen last van, en daar ben ik blij om. Maar evengoed zijn er andere veranderingen aan mijn lichaam, en dat stoort mij evenzeer. Het wil na een jaar nog niet helemaal wennen wat er anders is dan voordien. Werkende in ouderenzorg helpt wel te relativeren.

  3. Haha, herkenbaar. Ik heb ook een pens, zoals iemand hierboven het zo mooi verwoordde, en kan me daar ook mateloos in irriteren. Ook al eens de opmerking gekregen “Ah terug zwanger?” (als het niet het geval is uiteraard ;)). Maar onlangs een mooie gedachte:”Laat de mensen toch denken dat je zwanger bent, what the fuck maakt het uit wat zij denken”, in een moment van goede flow! Lang leve de momenten waarin oppervlakkigheid niet aan de orde is!
    Veel succes!

  4. Ik heb mijn striemen eerder rond mijn navel en op mijn poep en borsten maar ik moet nu wel zeggen dat die van mij al heel licht zijn geworden. Maar ik loop lekker rond in bikini en als iemand iets zou durven zeggen grom ik wel eens terug voor mijn tijgerstrepen :p
    Cindy onlangs geplaatst…Mijn favoriete YoutubersMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.