We eten al best lang twee keer per week (ongeveer) vegetarisch. Maar na de documentaire ‘The Game Changer’ wilde Tars een stapje verder gaan. Dus sinds kort eet hij volledig vegan. Omdat wij enorm zoekende zijn, bestelden we een maaltijdbox bij EKOmenu om wat inspiratie op te doen. We bestelden vier vegan maaltijden en konden zo bekijken wat we wel en niet lekker vonden. En de gebakken rijst met paksoi en tempeh is een winnaar. Aangezien er veel vraag naar was, deel ik het recept even hier. Ook handig voor mezelf om het altijd terug te vinden.

Gebakken rijst met paksoi en tempeh

Aangezien ik niet van plan was om erover te bloggen, zijn er ook geen fantastische foto’s van het proces of het gerecht. Je gaat me op mijn woord moetn geloven dat het een superlekker gerecht is.

Ingrediënten voor 4 pers:

  • 260 gr volkoren basmatirijst
  • 3 tenen knoflook
  • optioneel: een stukje gember
  • 300 gr tempeh
  • 2 ui
  • 1 tros bosui
  • 2 paksoi
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel ketchap
  • bakolie
  • zout

Start

  1. Spoel de rijst, zet op het vuur met water en laat deze 20 minuten koken. Nadien afgieten en wat laten afkoelen. Als laatste even bakken in een pan met bakolie. (Doen we tegelijk met de groenten)
  2. Snij of pers de knoflook (en gember), voeg de sojasausen en ketchap toe. Snij de tempeh in blokjes en laat hier even in marineren.
  3. Ondertussen kan je de groenten snijden. Snij de ui, bosui en paksoi.
  4. Verhit de pan en bak de tempeh samen met de bosui. Leg deze even apart en bak in dezelfde pan de ui en paksoi. Voeg nadien de tempeh terug toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. En enkel nog opdienen, smakelijk!

Serveertip: Voeg na het opdienen gehakte pinda’s toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.