Mensen die me kennen, horen me al jaren roepen : ‘Dit jaar haal ik mijn rijbewijs’. Het heeft zelfs jaren op mijn bucketlist gestaan. Maar nu? Ik ben bijna dertig en ik heb nog steeds geen rijbewijs!

Geen rijbewijs?

Angst verlamt

Als kind heb ik best wat auto ongelukken meegemaakt. Wat maakt dat ik echt niet graag in de auto zit. Het idee dat ik zelf achter het stuur moet zitten, verlamt me. Het gaat zo snel, je moet aan zoveel denken en wat als iemand anders een gek manoeuvre doet?

Het stomme is, ik had mijn voorlopig rijbewijs. Ik durfde gewoon mijn praktijk examen niet gaan afleggen. Stel dat ik stijf van de angst iets gek doe?

Het is gewoon zo moeilijk uit te leggen, maar het komt er dus gewoon op neer : IK DURF NIET.

Waarom nu wel?

Maandag besliste ik om het nog dit jaar te doen. Vorige zomer heb ik me echt verveeld. Met twee kinderen thuis zitten is echt geen lachertje. Zat ik daar schoon met 30 graden op ons appartement. Te warm om met de fiets weg te gaan, maar ook te warm om niets te doen. Dát wil ik eigenlijk niet opnieuw. Ik wil naar de zoo, gaan zwemmen, vrienden bezoeken, …. Al denk ik niet dat het allemaal zo snel in orde kan komen. We hebben nog drie maanden voor de grote vakantie begint.

Uiteindelijk hebben we ook geluk dat we binnenkort verhuizen. We zullen nu een tuin hebben. Een parasol in de tuin, een badje en de kinderen zullen ook wel blij zijn zeker?

Gewoon los van alles, wordt het gewoon eens tijd. Zodat ik ook wat meer vrijheid heb.

Gewoon doen!

Waarom gooi ik het op de blog? In de hoop dat het ‘luidop zeggen’ mij zal helpen om het eens effectief te doen. Tips of gelijkaardige verhalen zijn ook altijd welkom ;-).

Ik ben van plan om 20u rijles te nemen zodat ik alleen kan oefenen/rijden. Hopelijk zal ik het snel gewoon worden en zien jullie mij deze zomer eens aan de andere kant van Vlaanderen. Als het niet zo is, weet dan dat ik tijdens het schrijven van deze blog écht de intentie had om het te leren.

X Jess (met hopelijk snel een rijbewijs)

5 gedachten over “Bijna dertig en geen rijbewijs? Wordt het eens geen tijd?”

  1. Hoi ben zelf 29 en ook geen rijbewijs. Doe alles met de fiets. Ook met mijn zoontje. Geen problemen mee. Ik heb veel te veel schrik in de auto. Ik was er met mijn praktijkexamen niet door en ook niet de behoefte om er terug voor te gaan. Ik denk dat ik gewoon een gevaar ben in het verkeer.
    En moest ik een rijbewijs hebben ik ben veels te gierig om een tweede auto te kopen.
    Ik blijf wel sportief en milieubewust doen. Niets mis mee. Maaaaar als je het echt graag wil zeker voor gaan en niet te lang mee blijven wachten!!

  2. Héél veel succes!!
    Ik herken wat je zegt ook wel. Zelf behaalde ik mijn rijbewijs, met de nodige druk van buitenaf, op mijn 24ste. Ten opzichte van leeftijdsgenoten vrij ‘laat’ dus. Mijn voorlopig rijbewijs had ik al snel binnen, maar liet ik vervallen door mijn rijangst. Op den duur heb ik mij dan ook ingeschreven voor die 20u rijles zodat ik daarna alleen kon rondrijden (meer op mijn gemakje), en uiteindelijk is het mij toch gelukt om mijn rijbewijs te behalen. Het was tanden bijten, maar ik ben super blij dat ik het nu ook heb. Ik heb nog steeds last van rijangst en zal ook niet snel zelf achter het stuur kruipen, maar als ik echt eens ergens naartoe moet (of wil) dan is het sowieso wel handig om dat rijbewijs te hebben. Dat gevoel van vrijheid alleen al… dat vind ik het al waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.