Straks is het zover, dan weten we normaal of we een zoon of een dochter mogen verwelkomen in ons gezin. Het leuke is, dat we nu nog volop kunnen gokken aan de hand van de oude wijsheden. Even de alternatieve geslachtsbepalingen voor jou op een rij.

geslachtsbepalingen

Alternatieve geslachtsbepalingen

Vorige zwangerschap

Als ik moet kijken naaar de gelijkenissen of verschillen met Ellie’s zwangerschap, zou je kunnen zeggen dat ik terug een meisje verwacht. Ik voel mij echt exact hetzelfde. Als ik het zwangerschapsdagboek van Ellie erbij neem, zou ik het nu kunnen geschreven hebben. Even misselijk, draaierig, dezelfde goestingskes, ….

MEISJE

Chinese kalender

Deze kalender houdt rekening met je eigen leeftijd en de maand waarin de baby is verwerkt. Als ik deze opzoek in google kom ik uit bij een meisje.

MEISJE

Lichamelijke kenmerken/ongemakken

Vrouwen die last hebben van acné in het gezicht en aan de borststreek krijgen een meisje -> vooral in men gezicht, dus een meisje

Slaap je links krijg je een jongen, slaap je recht een meisje -> Ik slaap nog steeds op mijn buik, dus deze is onbeslist.

Heb je last van je navel, krijg je een meisje. Zo niet, krijg je een jongen. -> Ik zou niet moeten weten wat ze bedoelen met last aan men navel, maar dat is niet het geval. Dus een jongen.

Geef je niets om je uiterlijk, krijg je een meisje. Ben je uren bezig met jezelf op te maken, krijg je een jongen. -> Ik ben tegenwoordig te misselijk of te draaierig om me daar mee bezig te houden, dus een meisje?

Wordt je haar dunner, krijg je een meisje. Wordt je haar juist voller, een jongen. -> Ik vind men haar juist mooier en voller worden. Dus hier een jongen.

Last van koude voeten, krijg je een jongen. Last van warme voeten, krijg je een meisje. -> Met dit weer niet echt raar dat ik warme voeten heb, maar dit is dan een meisje.

Zit in zout, vlees, koolhydraten dan verwacht je een jongen, zin in zoet dan verwacht je een meisje. -> Vooral zin in zuur, maar uit deze opties voornamelijk zout en vlees, dus een jongen.

JONGEN

NUB theorie

Ik ben absoluut geen expert, maar je zou volgens de NUB theorie kunnen zien wat het geslacht van de baby is. De baby heeft in het begin een uitsteeksel tussen de benen, aan de hand van hoe het uitsteeksel staat kunnen ze het geslacht voorspellen. Volgens een aantal mensen zou die bij mij willen zeggen dat ik een meisje verwacht.

geslachtsbepalingen

MEISJE

Pendelen

Je neemt een naald en draad. Je houdt de naald boven je linkerhandpalm, met je rechterelleboog op tafel. Draait de naald, verwacht je een meisje. Gaat de naald heen en weer verwacht je een jongen.

MEISJE

Bij Ellie voorspelden deze oude wijsheden dat ze een meisje ging worden, maar het was een nipte. Deze keer vertellen de oude wijsheden mij heel duidelijk dat het weer een meisje zou worden. Ik ben benieuwd en straks weten we het (hopelijk).

X Jess

(Krijg Ellie een broer of een zus?? Jullie mogen ook altijd raden!)

6 gedachten over “Alternatieve geslachtsbepalingen | Jongen of meisje?”

  1. Ik was heel de zwangerschap er knal van overtuigd dat het een jongen werd. Enkel de NUB zei me precies meer dat het een meisje werd en ik at kilo’s zoetigheid. Toen ze geboren werd heb ik dus zeker 3x vol ongeloof geroepen “het is een meisje, het is echt een meisje, KIJK, een meisje!” (En toen hadden we nog 2 namen, want ik vond t toch niet nodig te discussiëren over haar naam als t n jongen ging worden ?)

    Bij n volgend wil ik t dan ook gewoon weer niet weten, was best leuk zo!

    Ik denk bij jou n jongen trouwens.
    Nathalie onlangs geplaatst…Bullet JournalMy Profile

  2. Wij wisten het geslacht niet. Iedereen dacht dat het een jongen zou worden, zelf had ik wr geen flauw idee van. Toen ik beviel van een meisje heb ik even moeten wennen (maar wel blij want ik wilde het liefst een dochter 🙂 ). Volgende zwangerschap wil ik het geslacht trouwens wel weten denk ik. Ik vond het achteraf gezien geen meerwaarde dat we het niet wisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.