Het zonnetje waar we zo lang op wacht hebben, vroeg om een picknick. Dat we houden van een picknick konden jullie hier al zien, maar dat is ondertussen al zo lang geleden. Dus afgelopen zaterdag trokken wij richting de schorre. De bakfiets vol met kinderen , dekentjes en een gezonde lunch.

gezonde lunch

Zomer bucketlist

Tijdens mijn zoektocht naar gezonde gerechten voor onze lunch, kwam ik een link tegen van EXKi. Zij maakten een gids met de beste picknick plekjes in België, Nederland, Frankrijk (Parijs), Luxemburg en zelfs in New York.

Met de Schorre als achtertuin gingen we daar naartoe. Ik wilde graag naar de speeltuin zodat Ellie wat kon spelen met de andere kindjes, maar mevrouw wilde heel graag naar het bos. Zoals ik op Instagram al zei, ze speelt de laatste tijd super graag verstoppertje en waar kan je dat beter doen dan in het bos.

Deze zomer wil ik proberen om wat meer plekjes te bezoeken. Als ik zie dat het stadspark ertussen staat word ik meteen nostalgisch. Ik ben een paar straten verder opgegroeid, dus tijdens mijn kindertijd was het stadspark in Antwerpen mijn achtertuin. Die locatie staat als eerste op de lijst. De kinderen meenemen naar de plek waar ik zelf als kind superveel heb gespeeld.

Mochten jullie ook een leuk plekje kennen, mag je die altijd delen.

gezonde lunch
gezonde lunch

Gezonde lunch

Ditmaal geen credits voor mezelf. Manlief heeft ervoor gezorgd dat alles klaar stond. Ik had een super korte nacht achter de rug, dus het deed deugd om eens niet te moeten denken aan de picknick.

gezonde lunch

Geïnspireerd door de vijf gerechten om zonder handen te eten, maakte manlief een tomatensalsa en quacamole . Super lekker om op je boterham te smeren of te gebruiken als dip met nachos.

De quacamole is een gerecht dat hij heel vaak maakt. Elke gelegenheid is goed genoeg om het te maken. Wie hem kent, weet ook dat hij deze vaak te pikant maakt, dus meestal is hij de enige die hiervan eet. Hij heeft zelfs ooit eens een potje zelfgemaakte quacomole meegenomen naar de cinema.

gezonde lunch

De tomatensalsa is iets nieuw. Op het moment dat ik dit artikel schrijf, heeft hij het al een tweede keer gemaakt.
Wie de tomatensalsa zelf ook eens wil maken
↓ ↓ ↓

Ingrediënten:
– 3 tomaten
– halve rode ui
– 1 chillipeper zonder zaadjes
– zout
– peper
– gedroogde oregano
– gemalen komijn
– handvol verse koriander

Alles zo fijn mogelijk snijden en mengen (blenden kan ook). Zo simpel als dat!

Nu hopen dat we binnenkort wat meer goed weer mogen verwachten, want dit smaakt naar meer.

X Jess

Andere recepten

3 gedachten over “Gezonde lunch | Een perfecte zaterdagmiddag (+ recept tomatensalsa)”

  1. Zo een leuk uitje met het gezin!
    Het eten ziet er heerlijk uit.
    Ga je de recepten op je blog plaatsen als je tijd hebt…..
    Dank je.

    Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.