Een zin die ik zo cliché vond, tot vandaag.

Baby

12 weken echo

Nu met de tweede zwangerschap ben ik mij er meer bewust van het leven in mijn buik. Als je een peuter hebt rondlopen, besef je precies des te harder wat een baby wil zeggen. Geen idee of dit enkel voor mij zo is.

Je leert andere mama’s kennen en je merkt dat een gezond kind niet vanzelfsprekend is. (Wat ik ervoor ook niet zomaar dacht, maar niet echt bij stil stond. Beetje ver van mijn bed show.)

Hartafwijking?

Mijn broer heeft een hartafwijking. De hartafwijking kan erfelijk zijn en daardoor moet ik een paar extra onderzoeken ondergaan. Bij Ellie werden die onderzoeken ook gedaan, maar had ik net iets meer vertrouwen dat alles in orde zou zijn.

Tijdens de echo zat ik de hele tijd de denken. ‘Laat de baby oké zijn, laat de baby oké zijn’. En als je dan hoort dat alles in orde is, is die opluchting zo groot. Ik heb wel twintig keer herhaald dat de baby gewoon gezond is. Hoe bijzonder is dat?

Op 20 weken moeten we terug om nog bijkomende onderzoeken te doen, want ze konden vandaag maar 50 procent van de afwijkingen controleren. Maar de diegene die echt levensbedreigend zijn, kunnen ze nu al van hun lijstje schrappen.

Dus dat cliché zinnetje is zo waar en ik ben enorm dankbaar dat ik terug ‘zomaar’ zwanger kan zijn en dat alles in orde is. ❤️

X Jess

8 gedachten over “Als de baby maar gezond is ….”

  1. Die echo is er echt eentje om in te kaderen hé! Gelukkig alles oké met dat kleine wondertje. Ik was me tijdens mijn tweede zwangerschap ook veel bewuster van wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Je beseft nu des te meer hoe kwetsbaar ze zijn hé.

    Ik duim voor een goede zwangerschap en een bevalling zoals jij ze wenst! :-*
    Joke onlangs geplaatst…Hallo lief zusje! Geboortekaartje en doopsuiker LizMy Profile

  2. Wauw wat goed! Geweldig om te horen dat er niets mis is. En inderdaad met alles dat er mis kan zijn is het een wonder dat alles oke is. Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.