Ik ben een zomerkind (vrouw?) en ik word er niet vrolijk van als de herfst voor de deur staat. Ik hou van de warmte, van de zon, van de zee, van de geur van zonnecrème, van jurkjes, … Hoe hard ik het ook probeer te ontkennen, er zijn minstens 5 tekenen die duidelijk weggeven dat de herfst in het land is. Hadden we nu een geweldige zomer gehad, had ik er misschien vrede mee kunnen nemen. Maar dat hebben we nu net niet gehad.

Herfst is in het land

Herfst is in het land

  1. Daglicht. Heerlijk toch, in de zomer tot ver voorbij 23u buiten zitten zonder tijdsbesef omdat de zon lang hoog staat. Het wordt elke dag vroeger en vroeger donker en ook ’s morgens moet stilletjes aan het licht aan als ik wil zien wat er tussen de boterhammen van de kinderen ligt. Tijd om de fluovestjes boven te halen en de dekentjes voor in de zetel. Ik kijk al uit naar het winteruur – NOT! Hoe functioneren mensen als het zo donker is?
  2. De temperatuur. Het kan overdag nog heerlijk aangenaam zijn, maar de ochtenden zijn al behoorlijk fris. De meisjes vroegen vanmorgen om een dekentje te mogen meenemen in de bakfiets. En een sjaal tijdens de schoolrun is geen overbodige luxe. Al ben ik zeer gelukkig dat het na onze natte zomer nog heerlijk droog blijft. Ik heb alvast liever een zonnige herfst dan een natte herfst.
  3. De kleuren. De blaadjes krijgen de mooiste kleuren en daar kan ik niet boos om zijn. Want het bos is mijn favoriete plek om te zijn als de herfst eraan komt. En dan nog eens de zon daarbij! PRACHTIG!
  4. Je huid. Ik merk het bij de kinderen en bij mezelf. Mijn huid is droger, sneller geïrriteerd en de voedende creme en lippenbalsem is al boven gehaald. Een olie van het merk L’Occitane staat nog op mijn lijstje, in de winter probeer ik de kinderen hun huid toch extra te voeden. Laten we zeggen dat onze huid niet houdt van de koude.
  5. De geur. Ik ben heel gevoelig aan geur en als de herfst voor de deur staat, ruik je het gewoon. Net zoals de andere seizoenen. Het klinkt echt gek, maar ik kan de herfst ruiken. En dat doet me meteen denken aan een warme thee, een dekentje en een film.

Ik kan er elk jaar over zeuren, maar elk jaar staat de herfst weer voor de deur, nog even en we kunnen ons wollen ondergoed boven halen! Tot volgend jaar lieve zomer.

Jess

Eén gedachte over “Herfst is in het land – 5 tekenen die we niet kunnen ontkennen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.