Wie renoveert weet dat de laatste puntjes op de ‘i’ vaak het langst duren, laat staan de puntjes van het kleinste kamertje. Die grove werken zijn redelijk snel uitgevoerd, maar voor de afwerking is er vaak geen energie meer. Nochtans kost het echt niet veel moeite. Zaterdag nam ik het toilet en de gang onder handen en ik laat jullie graag zien hoe het er nu uitziet.

Het kleinste kamertje

De inspiratie

Het toilet is recent helemaal in het wit geschilderd, maar echt gezellig vond ik het niet. En zoals jullie allemaal ondertussen weten haal ik mijn inspiratie op Pinterest. Net zoals alle andere ruimtes in ons huis.

Het werd al snel duidelijk dat ik een voorkeur had voor een donkere accentmuur. Altijd blij als de mama’s op Instagram mij helpen beslissen.

Uiteindelijk had ik niet meer nodig dan een kleine pot verf, een borstel en papiertape. De verf haalde ik bij Gamma, de rest had ik nog thuis liggen. Ik nam de gewone muurverf van hun huismerk en de kleur vond ik aan de stalenmuur (voor de geïnteresseerden: wellness B-30).

Aan het werk

Het moeilijkste is beginnen, maar laten we zeggen dat ik het afplakken ook een rotklus vind. Maar het schilderen ging helemaal vanzelf. Even tussendoor een vraag: Hoe krijgen die schilders hun lijnen zo strak? De donkere verf kroop onder de tape, waardoor we momenteel geen strakke lijnen hebben. Dus tips zijn altijd welkom.

Gelukkig zie je daar op de foto niets van want twee lagen later was alles klaar. Uiteindelijk nog geen namiddag ‘werk’.

Het kleinste kamertje

Decoreren

In samenwerking met Desenio, mocht ik een poster uitkiezen. Voor het toilet koos ik dus een maan (‘Moon Phase’). Geen specifieke reden, gewoon een super mooie prent en rustgevend.

Ik koos de gouden kader omdat de kleur heel mooi samen gaan met de kleur van de muur en pas nadat ik deze foto’s nam, had ik door dat Tars de verkeerde kader had opgehangen. Maar wie niets doet, kan niets verkeerd doen. Uiteindelijk past hij nog mooi bij het geheel.

Het kleinste kamertje

Uiteindelijk koos ik om ook een poster van een libelle te kopen (de ‘Dragonfly Black and White’), maar ik vond hem niet passen bij het idee dat ik had voor het toilet. Dus kreeg hij een mooi plekje in onze eetkamer. En de meisjes vonden hem prachtig!

Libelle poster
Libelle poster

Korting

Met de code ‘EXPLORINGLIFE’ krijg je 25% korting op posters van Desenio, m.u.v. Handpicked & Gepersonaliseerd, geldig vanaf 27 t.e.m. 29 oktober

Het volgende dat ik ga delen, zal onze keuken zijn. Ondertussen hangen de tegels er al vier weken aan, maar ook daar wacht ik nog steeds op die afwerking.

Mvg Jess

Meer lezen?

De onvoorziene werken
De afwerking – deel 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.