Normaal zou ik dit soort berichten niet snel delen, maar ik krijg best vaak de vraag wat er op het verjaardagslijstje van de vijfjarige staat. En als iemand nadien vraagt of ik nog leuke cadeautjes weet, kan ik deze gemakkelijk delen.

Als Ellie doorheen het jaar iets heel graag wil, zetten we dit samen op een lijstje. Net voor haar verjaardag bekijken we wat erop staat en of ze alles nog graag wil en of er nog iets bij moet. Dit helpt ook om het gezeur om speelgoed x snel te doen stoppen. Ze weet dat het op het lijstje komt en kan vragen voor haar verjaardag of kerstmis. (En natuurlijk is er ook nog de optie om dit aan de Sint te vragen)

De regel van vier

Zelf hanteren we de regel van vier. Ze krijgt iets om te lezen, iets om te dragen, iets dat ze nodig heeft en iets dat ze wil. Voor al de rest maken we een lijstje voor familie en klasgenootjes.

Lijstjestijd

Het verjaardagslijstje van een vijfjarige

Voor ik de opsomming maak, wil ik nog een handige tool delen met jullie. De website van Lijstjestijd. Daarin kan je een lijstje samenstellen die je kan delen met vrienden, familie en klasgenootjes. Je kan van elke webshop of site iets toevoegen en je krijgt een mooi overzicht. Als iemand iets koop van de lijst, verdwijnt die uit de lijst. Als je merkt dat het lijstje bijna leeg is, kan je ook altijd iets toevoegen.

Ga gewoon eens een kijkje nemen op de site, want uiteindelijk spreekt het voor zich!

Het verjaardagslijstje van een vijfjarige

LEGO

Het heeft even geduurd, maar ik denk dat we ons wagen in de wereld van LEGO. Ik heb het lang afgehouden, omdat ik een beetje bang ben om overal in huis LEGO te vinden.

Tijdens de quarantaine kreeg ze een klein doosjes lego friends om zich thuis bezig te houden en dit was best een succes. Op het lijstje staat het verhalenboekavonturen van Anna en Elsa. Deze zag ze een tijd geleden in de speelgoedwinkel en alles Frozen is een succes. Het zou misschien leuk zijn om nog een Disney verhaal erbij te hebben of een extra set LEGO friends.

ZOO family camera

Zoo family camera

De ZOO family camera was een tip die ik op Instagram kreeg. Een camera speciaal gemaakt voor kinderhanden. De camera heeft 20 megapixels en dus voldoende voor wat leuke foto’s. Ik ben alvast benieuwd! Ellie is de hele dag bezig met foto’s trekken met haar ‘baby’ fototoestel van Plantoys, dus ik kan niet wachten om haar reactie te zien als ze echte foto’s kan trekken.

Kleding

Dit jaar heb ik ook kleding op de lijst gezet. Jurken, een sjaal, … Beide dames hebben genoeg kleren, maar als ze toch nog graag die ene jurk wil, mag ze die van mij mee op haar lijstje zetten. Misschien geen populair geschenk om te geven, maar daar hebben ze enorm veel aan.

Van ons krijgt ze een Mega Mindy pak (iets dat ze wil). Wij kijken thuis nooit naar Mega Mindy, maar ze blijft erbij dat ze dit het liefste wil.

Boeken

Boeken zijn altijd een succes en kan je nooit iets fout mee doen. Voor haar vijfde verjaardag wilden we meer gaan voor een lang verhaal, zodat we elke avond een kort stukje konden lezen. En dit jaar kozen we voor ‘Pluk van de petteflet‘ en ‘Otje‘. Hier krijgt ze eentje van ons. (iets om te lezen)

Lees ook:
– Favoriete boeken van een 3-jarige, 1-jarige en Mama

Frozen 2 stickerboek

Het verjaardagslijstje van een vijfjarige

Geinfluenced door de andere mama’s op Instagram kwam de stickerboek van Frozen 2 op het lijstje. Dat stukje nostalgie gemengd met Ellie’s liefde voor Frozen bracht mij op het idee om dit op haar lijst te zetten. Zakjes opendoen, de juiste nummer zoeken, … Ik kijk er alvast naar uit om dit samen met haar te gaan doen.

Een horloge

Het verjaardagslijstje van een vijfjarige

Ik zag op de webshop van de kleine zebra een super handige horloge. Ellie kan sinds vorige zomer de klok wat lezen (half uur en uur), maar we hadden voor haar een goedkope horloge die we in plankendael kochten. Dus tijd voor een nieuwe en echte. Twistiti maakt het heel gemakkelijk om de klok te lezen. De buitenste kring zijn de minuten en zeg je ‘eerst’ en nadien de binnenste ring en dat is het uur. Ze zien er gewoon super leuk uit en ik weet dat Ellie hier enorm veel plezier aan gaat hebben.

Een fiets

Graag wilde we nog een grotere fiets kopen voor haar verjaardag (iets dat ze nodig heeft). Maar we zijn er nog niet uit welke fiets we graag voor haar willen. Eventueel kunnen we een leuk kaartje maken met een fiets op met de belofte dat we nog samen een fiets gaan kiezen. Als jullie toffe merken kennen, mag je die altijd delen.

Hopelijk zit er wat leuks bij voor jullie kapoen!

X Jess

Eén gedachte over “Het verjaardagslijstje van een vijfjarige | Lijstjestijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.