Net zoals vorig jaar is er veel vraag naar wat er op Ellie’s lijstje staat. Want ja, wat staat er op het verjaardagslijstje van een zesjarige? Ik snap dat helemaal! Op die manier kan je inspiratie opdoen, want het wordt moeilijker en moeilijker om iets leuk/nieuw te voorzien. Natuurlijk maakten we weer een lijstje op Lijstjestijd. Een website/app waar je alle cadeautjes van op verschillende shops op kan verzamelen. Die lijst stuur je door naar vrienden en familie en zij kunnen items reserveren, kopen, ….

Als Ellie doorheen het jaar iets heel graag wil, zetten we dit samen op een lijstje. Net voor haar verjaardag bekijken we wat erop staat en of ze alles nog graag wil en of er nog iets bij moet. Dit helpt ook om het gezeur om speelgoed snel te doen stoppen. Ze weet dat het op het lijstje komt en kan vragen voor haar verjaardag of kerstmis. (En natuurlijk is er ook nog de optie om dit aan de Sint te vragen). Laten we zeggen dat ze dit jaar nog meer zeggenschap had.

De regel van vier

Zelf hanteren we de regel van vier. Ze krijgt van ons iets om te lezen, iets om te dragen, iets dat ze nodig heeft en iets dat ze wil. Het meeste kunnen we van haar lijstje halen, enkel iets om te dragen zal ik nog moeten voorzien.

Something she wants, needs, wears and reads.

Het verjaardagslijstje van een zesjarige

LEGO

Vorig jaar werd het startschot gegeven en sindsdien is LEGO niet meer weg te denken. Ze heeft er zoveel plezier van. Ondertussen maakten we ook een LEGO hoekje in onze nieuwe woonkamer. Het kan dus niet anders dan dat er weer LEGO op haar lijstje staat. En ook een beetje het lijstje domineert.

Het verjaardagslijstje van een zesjarige

Op het lijstje staan de LEGO dots vriendschapsbandjes, verschillende LEGO kubus sets, LEGO friends kermis en LEGO friends glamping. Had ik haar niet tegen gehouden, had waarschijnlijk alles van Lego friends op haar lijstje gestaan. Maar de sets zijn best prijzig en dan heb ik graag dat ze er nog een paar andere dingen bij op zet. Ondertussen begint het een hele verzameling te worden.

LOL

Het verjaardagslijstje van een zesjarige

We hangen eraan! Ze wilde eigenlijk vorig jaar al LOL popjes, maar ik ben geen fan van kleine rommeltjes die je moet verzamelen. Maar kind is baas over haar eigen lijstje en ze wilde echt heel graag LOL popjes. Dus bij deze staan er een aantal LOL items op Ellie’s lijstje. Een paar ballen en een cadeau set.

Boeken

Altijd een goed idee om boeken op de lijst te zetten. De boeken van vorig jaar zijn nog altijd een succes en worden met heel veel plezier gelezen. Nog even en ik kan in een hangmat genieten van een dochter die voor mij voorleest, want dat leren lezen gaat echt hard.

Ik sta altijd open voor suggesties. Dus als je nog een mooi boek kent, laat het me dan zeker weten.

Lees ook:
– Favoriete boeken van een 3-jarige, 1-jarige en Mama (Ik zal eens een update moeten maken)

Een horloge

Het verjaardagslijstje van een vijfjarige

Deze horloge van Twistiti stond vorig jaar ook op haar lijstje en ze wilde die er heel graag opnieuw op. Twistiti maakt het heel gemakkelijk om de klok te lezen. De buitenste kring zijn de minuten en zeg je ‘eerst’ en nadien de binnenste ring en dat is het uur. Dus op de foto is het 10 over 10. Ze zien er gewoon super leuk uit en ik weet dat Ellie hier enorm veel plezier aan gaat hebben. Maar ik snap ook dat dit niet het leukste cadeau is om te geven.

Smartgames

Wij zijn enorme fan van Smartgames. Wij hebben er al een paar, en Ellie wilde deze graag nog wat uitbreiden. Ik kan haar geen ongelijk geven. Het leuke aan deze spelletjes is, dat ze deze helemaal alleen kunnen spelen. En het denkwerk maakt het voor Ellie extra leuk. Ze heeft voornamelijk gekozen volgens de verpakking en ik heb gefilterd wat voor haar leeftijd was.

Smartgames

Op het lijstje staan Sneeuwwitje & Parking Puzzler.

Gezelschapsspel

De klassieker ‘Wie is het’ staat er ook op. Ellie speelt dit spelletje blijkbaar vaak in de klas. Ik kijk er naar uit wanneer beide meisjes ‘monopoly’ snappen en willen spelen. Want een leuk gezelschapspel is tof voor het hele gezin!

Hopelijk zit er wat leuks bij voor jullie kapoen!

Kijk ook naar het verjaardagslijstje van een vijfjarige voor meer inspiratie. En dit jaar maken we ook een lijstje voor onze bijna vierjarige, want ondertussen heeft zij ook een heel goed idee van wat zij wil dit jaar.

X Jess

Eén gedachte over “Het verjaardagslijstje van een zesjarige | Lijstjestijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.