Voor de mezelf en de mensen rondom mij is het geen geheim dat ik absoluut niet mijn figuur terug heb van voor de bevalling. Voor mijn bevalling was ik een vrouw met rondingen. Laten we zeggen dat ik nu een vrouw ben serieus wat rondingen. Mijn zelfvertrouwen kreeg een flinke deuk, maar ik probeer het nog tijd te geven. Ik weet dat mijn lichaam heel wat nodig heeft om af te vallen en daar heb ik nu geen zin en tijd voor. H&M en ik zijn geen vrienden geworden.

H&M

Ik probeerde een foto te vinden om een beeld te geven van mijn ‘gewicht’. Het was niet gemakkelijk, maar dit is de recentste. Op de foto draag ik een medium legging, een large t-shirt en als het frisser werd een jeansvestje in maat 42. Om je maar een beeld te geven van de maten die ik normaal draag.

H&M

Het Facebook artikel

Deze week kwam ik een artikel op Facebook tegen.  Een vrouw met normaal maatje 40-42 paste niet in de grootste maat van H&M. Er niet in passen is misschien zelfs nog zacht uitgedrukt. Als ik de foto zie, zie ik een doodnormale vrouw. Het artikel en de foto vind je hier.

Super toevallig had ik vorige week ongeveer hetzelfde probleem. Normaal draag ik altijd jurkjes. Je zal me raar of zelden met een broek of short zien. Maar nu ik borstvoeding geef is het moeilijk om een jurkje te vinden waarmee ik discreet kan voeden. Dus ik had een briljant plan.

Het mysterie van de maten

Het plan om op zoek te gaan naar shorts voor deze zomer met daarop een topje. Handig tijdens het voeden en toch lekker zomers. Liep dat even anders. Ik had geen idee welke maat ik moest nemen aangezien ik altijd jurkjes draag. De jurkjes neem ik altijd in maat 40. Dus ik nam  gewoon de twee grootste maten mee: 40 & 42. De grootste short ging helemaal niet dicht en daar ging mijn beetje zelfvertrouwen. * Slik *

De lieve dame van H&M vroeg of ze misschien wat shorts kon gaan halen in de PLUS afdeling. Rood van schaamte liet ik haar wat shorts halen. Ik was vastberaden om met iets buiten te komen. Ik kan namelijk niet naakt over straat lopen deze zomer. Niemand die zou zien wat er op het label zou staan. Ik moest maar eens aanvaarden dat ik geen ‘gewone’ maten meer heb.

Geloof het of niet, maar daar was de kleinste maat dan weer veel te groot. Dus … te dik voor de gewone collectie, maar de ‘smal’ voor de PLUS collectie?!? Je moet er maar aan uit kunnen. Ik hoop dat haar verhaal viraal gaat en dat H&M wat zal doen aan hun maten. Al is het maar dat ik een short kan vinden. Of dat nu in de gewone of de PLUS collectie is.

X Jess (en haar geblutst zelfvertrouwen)

6 gedachten over “Te dik voor H&M!?”

  1. Toppunt is dat ik een short heb maat 44 van vorig jaar en dat ik nu niet eens in een 44 kan….. Maar in hun shaping skinny kan ik wel (maat 32). Zelfde meegemaakt bij Levi’s. Kheb een 32 die mijlen te groot is, maar als ik voor een nieuwe ga kan ik zelfs niet in een 33…. Snap er niks van

    1. Dat is inderdaad het toppunt. Haha. H&M toch! Jij kan dan nog vergelijken. Klopt helemaal al niet. Misschien dan voor dien shaping skinny ook eens gaan zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.