Toen ik zwanger was van Ellie ben ik redelijk snel begonnen een wekelijks dagboek bij te houden. Elke week schreef ik op wat ik gedaan had, hoe ik me voelde en wat er op de planning stond. Op het einde van mijn zwangerschap bestelde ik afdrukken van foto’s om er in te kleven. Een prachtige herinnering aan negen maanden zwangerschap. Toen ik ontdekte dat ik terug zwanger werd, ging ik op zoek naar hetzelfde boek. Maar zoals dat gaat met collecties, kon ik hetzelfde boek niet meer vinden en begon een lange zoektocht naar het perfecte zwangerschapsboek. #mevrouwprecies

De zoektocht naar een dagboek

Het is super leuk dat ik week per week kan terug kijken hoe ik me voelde bij mijn vorige zwangerschap en grappig om te merken dat ik bijna exact dezelfde kwaaltjes had per week. Daarom dat ik ook snel dacht dat ik terug een meisje verwachtte. De zwangerschap liep in het begin perfect gelijk. Maar natuurlijk kan dat ook toeval zijn…

Zwangerschapsdagboek van Sofie Lambrechts

Ik denk dat ik al bijna 20 weken zwanger was als ik aan de praat geraakte met Sofie van MamaABC over een zwangerschapsdagboek. Ondertussen stonden al mijn notities op mijn GSM in een app te wachten op het juiste dagboek. Moest het nu toevallig lukken dat zij al bezig was met het ontwerp van zo’n boek. Het fijne was dat ik mijn mening kon en mocht geven over de inhoud. En niet veel later kon ik het boekje te pakken krijgen.

In tussentijd crashte mijn GSM en was ik al mijn notities kwijt. Ik heb gehuild, gevloekt en geroepen! Dan merk je toch ineens hoe technologie je in de steek kan laten als je er te veel op vertrouwt. Ik heb meteen al mijn foto’s op een aparte schijf gezet, want wie maakt er tegenwoordig nog tijd om foto’s af te drukken.

Ik zou ontroostbaar zijn moest ik alle foto’s kwijt zijn. Dit klinkt nu mega dramatisch, maar ik heb zelf weinig foto’s van mezelf als kind dus ik hecht heel veel waarde aan foto’s. We zouden allemaal tijd moeten maken om de foto’s af te drukken of een fotoalbum te maken. Je weet nooit….

Gelukkig vond ik later wat notities terug op mijn computer (lang leve de cloud) en kon ik het dagboek beginnen invullen. En natuurlijk is het personaliseren met foto’s super leuk.

Een nieuwe fotoprinter

Om niet alleen maar te klagen over het falen van de technologie, kan technologie ook een gemak zijn. Wij mochten van HP hun nieuwe ENVY all-in-one printer testen. Met deze printer print je thuis je eigen foto’s en zoveel goedkoper (en sneller) dan online te bestellen. Super gemakkelijk om mijn zwangerschapsdagboek aan te vullen met prachtige foto’s. Toen Ellie eens een voormiddag naar opa ging, heb ik van die tijd gebruik gemaakt om alles nodige foto’s af te drukken en meteen in het dagboek te kleven. Per week heb ik een lege pagina om te schrijven, kleuren, kleven wat ik wil. Ideaal!

HP Instant Inkt

Super handig en nieuw is HP Instant Inkt. Je betaalt een abonnementskost naargelang het aantal pagina’s dat je wil drukken en HP zorgt ervoor dat er altijd inkt in huis is. Wij betalen 2,99€ per maand om 50 pagina’s te kunnen printen, maar het eerste trimester is gratis. De printer houdt zelf in het oog wanneer de inkt bijna op is en zij sturen de volgende set cartridges op naar je thuis.

Wij doen normaal – zonder foto’s afdrukken – ongeveer een volledig jaar met onze cartridges, die €50-60 kostten. Nu betalen we jaarlijks €36 en kunnen we die 50 pagina’s gebruiken waarvoor we willen, zwart-wit, kleur of zelfs gewoon foto’s. We kopen enkel nog het papier. En mogelijks is voor ons zelfs het gratis abonnement voor 15 pagina’s per maand voldoende, al zal dat ongetwijfeld veranderen wanneer de kinderen naar school gaan.

Ik heb nog vier weken te gaan en nog vier weken in te vullen en dan is dit boekje ook vol (Of 6 weken als ik overtijd ga). Klaar om over te gaan naar een babydagboek. Want ook daar zijn honderden prachtige momenten om vast te leggen <3.

X Jess

7 gedachten over “#reinventmemories | De mooiste herinneringen verzameld in een zwangerschapsdagboek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.