Matteo en de keuken is een haat-liefde relatie. Met een peuter proberen te koken is geen evidentie maar als je dan nog eens een oud vuur hebt waar de knoppen vooraan staan en die precies roepen: draai aan mij! dan hebben we een probleem. Nu zoals alles in het ouderschap kan je van een ‘probleem’, een leermoment maken. Matteo wil graag onze aandacht tijdens koken dus laten we hem gewoon mee koken. Geen betere start voor zijn toekomstige kookcarrière dan kijken naar ons. Dus bouwde manlief een leertoren! Klaar voor een IKEA hack?

naamloos3

Ikeahack

Ikea en Hack in dezelfde zin dat is zoals koekjes en melk. Past perfect bij elkaar! Ik zocht een DIY en vond een redelijk goede op een Duitse blog. Manlief bekeek het eens en met heel het gezin deden we een weekendtripje naar Ikea om de nodige spulletjes te halen.

Tijd om te shoppen

naamloos2

Wat heb je nodig?

 • Een schroefmachine
 • 6 kortere schroeven
 • 2 langere schroeven (laatste schroeven zijn een optie).
 • Een handige persoon.
  Dat kan jij zelf zijn, je partner of misschien zelfs je kind kortom iemand met 2 DIY handen.

Aan het werk

Stap 1: Zet het BEKVAM trapje in elkaar zoals het hoort.

Stap 2: Zet het ODDVAR krukje in elkaar maar laat 1 kant open.

Stap 3: Draai het krukje om

Stap 4: Zet het krukje op het trapje en vijs deze met de korte vijzen aan elkaar.

Stap 5: De laatste stap is een optie! Wij hebben 1 van de 2 plankjes die overblijft nog extra aan de voorkant gezet zodat hij daar niet kan doorschuiven. Dit doe je met de 2 langere schroeven.

naamloos

Tadaaaaa! En hij is klaar.

Wat een succes! Matteo is gek van zijn leertoren. Geef een lepel en een pot en hop de kleine chef doet mee. Ondertussen proeft hij van alles en zo leren we weer nieuwe smaken. Pluspunt voor ons, hij blijft van de kookvuurknoppen af.

naamloos5

Leertoren, een pluspunt in de rest van je huis

Je hoeft de leertoren natuurlijk niet in de keuken te houden. Wij hebben deze week zelfs nog een extra pluspunt ontdekt. Zet het voor je raam en je kleine kapoen is er gemakkelijk een half uur zoet mee. We zijn aan het nadenken of we er niet nog één gaan maken voor in de badkamer om gemakkelijker zijn tanden te poetsen. Nu zit hij voorlopig nog op de kast maar hij groeit zo snel dat het misschien niet meer gaat lukken. Misschien kan jij hem wel maken om de grote zus te laten helpen de kleine broer te verschonen?

naamloos4

Wanneer ga jij de leertoren maken? 😉 

Xxxx Cindy

 

Facebook Comments

7 thoughts on “Cindy | IKEA hack: De leertoren”

  1. Ja, hij is zelfs boos als ik even in de keuken ga voor een glas water en hij staat op zijn toren maar er gebeurt geen niets. Dan wijst hij naar het vuur en zegt hij: deeeeees

 1. Bedankt voor de tips.
  Ik heb deze ook gemaakt en mijn zoontje was supergelukkig!
  Hij was namelijk te groot geworden om op het aanrecht te zitten.
  Fantastische oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!