Zowat de meest gestelde vraag momenteel op mijn Instagram stories is: ‘Welke kasten gebruiken jullie?’. Ik had er absoluut geen idee van dat mensen de geweldige IKEA hack niet kennen. Wij maken al onze ingebouwde kasten met de METOD keukenkasten van IKEA. Zowel voor de zitbank/zithoek als voor de dressing boven. Trouwens een geweldige oplossing voor ruimtes met weinig opbergmogelijkheden. Om de bureau van Studio Mama in te richten, gebruikten we ook de kasten van IKEA.

Sorry mocht je mijn verbouw verhalen al beu zijn, maar we zijn er bijna door.

IKEA HACK METOD

De keukenplanner

De 3D keukenplanner is negen van de tien keer je vijand, maar die ene keer dat het werkt, is het zeker je vriend. Je kan met de METOD keukenkasten zowat alles maken. Je maakt virtueel de kamer die je wil na en je kan beginnen ‘bouwen’.

Ik ben op het idee gekomen dankzij Pinterest. Als je ziet wat mensen allemaal maken met de METHOD keukenkasten, ongelofelijk. Neem zeker eens een kijkje om wat inspiratie op te doen.

Wij hadden ook geluk dat IKEA in de maand maart 10 procent korting gaven op de METOD kasten. Dus wij maakten onze keuken, de zitbank/zithoek en de dressing met die korting.

Het handige aan de planner is dat je met dat ontwerp naar de keukenafdeling in IKEA moet gaan. Daar kijken de medewerkers je ontwerp nog eens na en moeten de kasten bestellen. Die kan je dan aan de overkant (in Wilrijk) gaan oppikken. Niet zelf uit de rekken gaan halen en zoeken of je de juiste kasten hebt genomen. Over het in elkaar zetten zullen we nog even zwijgen, dat zit nog te vers in mijn geheugen. 😉

De foto’s

Het is nog niet helemaal af, maar alvast wat foto’s om je een idee te geven. Er moet nog een ‘werkblad’ op het zitgedeelte komen om het geheel af te werken.

IKEA HACK METOD
IKEA HACK METOD
IKEA HACK METOD
IKEA HACK METOD

Om het op zijn Jessica’s te zeggen: BAM!

X

Lees meer:

Ikea hack: learning tower

22 gedachten over “IKEA HACK METOD | Keukenkasten gebruiken als dressing of zitbank (+foto’s)”

 1. Kzal nog een jaartje moeten wachten op hun keukenkorting. Zou handig zijn in de opvang om ook een volledige muur in kast te hebben. In m’n keuken. A girl can dream, right?

  Ik kijk er al naar uit om aan uw eettafel te zitten binnenkort!

  1. 40 cm diep en zo hoog als we konden. En voor de bank hebben we de ‘boven’kasten gebruikt van method. Heb je hiermee genoeg informatie? Anders laat je het maar weten.

 2. Hej
  Kan I lave en købs liste med reolerne og delene på jeres køkkenreol. Jeg kan ikke gennemskue hvad der skal købes fra IKEA for at få det der ligner jeres. Håber I vil hjælpe. Specielt den del med siddepladsen og skufferne.
  Mvh Maria

 3. Benieuwd of je maximera lades die normaal voor de onderkasten gebruikt worden, in de bovekasten van 40 hoog hebt gemonteerd? Dat zou wel echt top zijn als dat proper kan!
  Thx
  M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.