Ellie is 16 maanden oud en we moeten volop nadenken over een school. Het inschrijven moet nu gebeuren en ze zal pas naar school gaan in april 2018.  Toch gek dat je zo snel moet zijn. Laten we het hebben over het kamperen aan de kleuterschool.

Kamperen aan de kleuterschool

Kamperen aan de kleuterschool

Welke school?

Als kleuterjuf ben ik een beetje op de hoogte van de verschillende opties en scholen. (En dan nog weet ik het allemaal niet zo goed hoor). Maar hoe moet je dat doen als full time werkende mama? Hoe kies je een school? De infomomenten zijn tijdens de kantooruren en je wil toch graag eens in alle scholen in de buurt gaan kijken. Ik snap er niets van.

Onze keuze was redelijk snel gemaakt. We wilden graag dat Ellie naar een ervaringsgerichte school zou gaan. Laat dan nu net het schooltje zijn waar we veel positief over horen. Binnenkort hebben we daar een infomoment, leren we het ook echt beter kennen. Het enige nadeel is, dat we geen plan B hebben. Er is geen andere school in de buurt die ik ‘goed genoeg’ vind.

Plan B zou kunnen zijn, dat ik haar meeneem naar de school waar ik werk. Als daar na de inschrijvingen hier nog plek is én als ik daar nog werk volgend jaar, want om haar daar naar school te laten gaan is toch wat uit de richting als ik daar niet meer zou werken. Allemaal als, als, als….

Kamperen voor de schoolpoort

Jammer genoeg wonen wij in een gemeente waar eerst is eerst telt. Dat wil dus zeggen dat wij heel vroeg in de ochtend voor de schoolpoort moeten gaan staan en hopen dat we erbij zijn. Ik wil echt niet meedoen aan het kamperen in het weekend. Ik weet dat er weinig plekjes zijn, maar ik hoop gewoon dat we een plek hebben.

Duimend vanachter de computer dat we binnenkort kunnen zeggen dat onze dochter is ingeschreven!

Hoe werkt het bij jullie? Vooral in Nederland, hoe gebeurd het inschrijven bij jullie?

X Jess

9 gedachten over “Kamperen aan de kleuterschool”

 1. Ow ik ben niet mee of hier is het anders. Inschrijven kan pas vanaf 18april voor degenen die starten in september. Dus heb een dagje verlof en verder gene stress. Ga ze sturen naar de kleuterschool waar ik ook zat. Lagere school mss daar ook, hangt af van wat ze aanbieden tegen dan.

 2. Pff hier hetzelfde dilemma.. alleen wonen wij in een stad (lier) waar je drie scholen moet opgeven en dan ‘kiest’ de stad voor jouw. Ze proberen je eerste keus te respecteren maar dan hangt het er nog vanaf hoe ver je woont en ….alle eigenlijk zoals in antwerpen e. Ik ken in antwerpen wel een paar goeie scholen maar hier ben ik volledig onbekend. Geeft best een raar gevoel …is de school wel goed genoeg en gaat hij het wel leuk vinden en spelen ze samen met de grote op de speelplaats? Dat vind ik dan precies ook weer zo eng hahaha ? gisteren heel de namiddag zitten staren op het computerscherm en we zijn er nog steeds niet helemaal uit. En nu lijkt dat ook gwn nog veel te vroeg want hij is zo klein ??
  Ik hoop mee dat je een plaatsje hebt!

 3. Stad Gent werkt met online registratie. Hierdoor is kamperen aan de school niet meer mogelijk.
  Een dik jaar op voorhand moet je dan je voorkeursscholen doorgeven. Wij gaven 7 scholen door, waarbij het systeem dan kiest welke school jouw kindje toegekend krijgt. Dus eigenlijk heb je niet meer te kiezen… het systeem gaat de opgegeven scholen (in chronologische volgorde) af en kijkt waar er plaats is. Het systeem kiest dus eigenlijk voor jou. Hierbij houden ze wel rekening met je woon- en werkadres. In de meeste scholen zijn er max 3 of 4 vrije plaatsen, dusja…

  Heb je maar 2 of 3 scholen doorgegeven, dan is de kans groot dat je gewoon geen school hebt. Nada.
  Het systeem gaat gewoon een rijtje af en als het lijstje afgelopen is, zonder plaats.. dan heb je dikke pech.

  De school die wij hadden was onze 5de keuze… Ik vond het enorm spijtig dat we geen school uit onze top 3 toegewezen kregen. Het zou ook een groot stuk in afstand schelen… Maar toch ben ik erg tevreden met onze school :).
  Ester onlangs geplaatst…We gingen met ons kind naar een opvoedcoach. Voila, ’t is eruit.My Profile

  1. Zoveel scholen hebben wij hier zelfs niet in de buurt. Dan zouden we al naar de grensliggende gemeente moeten gaan. Ook geen doen seg. Gelukkig wel tevreden met jullie school ondanks de vijfde keuze

 4. In Antwerpen moesten wij al vóór onze meid 1 jaar was haar registreren en voorkeursscholen opgeven en duimen dat het iets werd. Maar we verhuisden vóór de start naar een dorp dus ik belde in paniek naar het schooltje om onze nieuwe hoek of er daar nog plek was en daar lachten ze heel erg hard om mijn stress. Ons meisje startte er in het wijkschooltje met 6 klasgenootjes!
  Resaarcle onlangs geplaatst…Met mijn prinsje en prinsesje onderwegMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.