Dat ik fan ben van Klean Kanteen is absoluut geen geheim, maar kennen jullie Klean Kanteen insulated? Ik denk niet zo gekend bij de meesten, maar echt zo gemakkelijk om je eten en drinken een tijdje koud of warm te houden. Excuseer mijn verkooppraatje, maar ik wil je er graag meer over vertellen. Ik hou er vooral van om thee of soep te kunnen meenemen naar mijn werk. Trouwens oneindig veel mogelijkheden, in de zomer ook leuk om mee te nemen. Ik heb iemand eens een ijsje zien meenemen naar het park in een grote Klean Kanteen insulated.

Klean Kanteen insulated

Ook ideaal om het papje van je baby/peuter koud (fruitpap) of juist warm (groentenpap) te houden.

Klean Kanteen insulated

Wat deze lijn anders maakt is de dubbele wand (zegt ze alsof ze er alles van kent). De dubbele wand is met vacuüm geïsoleerd, wat maakt dat je eten/drinken langer koud of warm blijft. Aangezien er bij Klean Kanteen geen glas aan te pas komt, kunnen ze ook best tegen een stootje.

Klean Kanteen insulated

De voordelen van Klean Kanteen

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom ik fan ben van Klean Kanteen. In willekeurige volgorde een aantal voordelen op een rij en beslis vooral zelf.

 • Een Klean Kanteen insulated houdt koude dranken tot 24 uur koud en warme dranken tot 6 uur warm. De flessen met de hele brede hals zullen sneller afkoelen/opwarmen dan de flessen met de smalle hals. (Eigen ondervinding, niet bewezen.)
 • Klean coat: sinds kort is de gekleurde laag ook volledig ecologisch en volledig recycleerbaar.
 • Herbruikbaar (en nadien te recycleren), dus goed voor het milieu.
 • Geen vreemde smaken. Als je water in je fles doet, zal die geen vreemde smaak krijgen. RVS neemt geen smaken, geuren of kleuren op. Ook als je er koffie uit drinkt, zal die na het afwassen niet naar koffie smaken. Ik merk met mijn thee toch geen rare smaak als ik er erna water uit drink.
 • Gemaakt van roestvrij staal, BPA vrij en zonder giftige stoffen.
 • Duurzaam. Onze oudste Klean Kanteen is bijna drie jaar oud en werd bijna dagelijks gebruikt door een peuter/kleuter en doet nog altijd perfect dienst. Natuurlijk gaat die nog veel langer mee dan drie jaar.
 • Volledig lekvrij! Is dat niet zowat de grooste frustratie als je een drinkfles koopt?
 • Door de brede hals gemakkelijk af te wassen.
 • Door de brede hals is het ook gemakkelijk om je drinken erin of eruit te gieten.
 • Niet onbelangrijk, maar verkrijgbaar in leuke kleurtjes.
 • Verschillende formaten. Kleine koffie of thee voor een hele dag? Voor elke gelegenheid een formaat.
 • Handige doppen. Een drinktuit, een sportdop, een koffie/thee dop, een draaidop, … Allemaal onderling te combineren.

Een tip om je drinken of eten langer warm te houden

Het kan soms zijn dat je drinken/eten sneller koud is dan verwacht. Er bestaat een truc om dit te voorkomen. Voor je je warme soep/spaghetti/… in je container doet, warm je even de binnenkant op. Ik doe dit door kokend water in de container te gieten. Op die manier blijft de inhoud langer warm.

Klean Kanteen TKpro

Er is een nieuw product van Klean Kanteen dat ik nog niet kende. Ik kwam hem tegen op de site van Greenjump.nl. De Klean Kanteen TKpro houdt je drinken nóg langer koud/warm. Niet meteen nodig voor dagelijks gebruik, maar moest je lange wandelingen maken of gaan kamperen lijkt me dat ideaal.

Klean Kanteen insulated

De grootste maat houdt 100 uur lang koud en 38 uur warm, wat een verschil! Het dopje van deze thermos dient ook als beker/kopje. Natuurlijk ook dubbelwandig waardoor je drinken langer warm/koud blijft. En alle voordelen die hierboven staan gelden ook voor de TKpro.

1% For the Planet

Nog een klein weetje. Klean Kanteen is een trots lid van 1% For the Planet, dat wil zeggen dat Klean Kanteen 1 % van haar bruto jaaromzet doneert aan een non-profit organisatie die gefocust is op het milieu. <3

X Jess

Ideaal om mee te nemen op picknick!

Eén gedachte over “Klean Kanteen Insulated | Verklein de afvalberg!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.