Wie hier al langer mee leest, weet dat ik het super belangrijk vind om mijn foto’s af te drukken en daar zijn verschillende manieren voor. Wij hebben bijvoorbeeld een speciale printer die foto’s kan afdrukken, wij bestellen jaarlijks een fotoboek, de kinderen hebben een eigen familie boek en nog zoveel meer. Dus mijn boodschap is: Laat je foto’s niet op je GSM of computer staan.

Laat je foto’s niet op je GSM of computer staan!

Foto’s in je handen

Ik heb niet veel foto’s van mezelf voor ik 7-8 jaar was en dat mis ik soms. Hoe zag ik eruit? Wat droeg ik? … En daarom vind ik foto’s nemen en bekijken super leuk. Ik wil dat de kinderen genoeg foto’s hebben om terug te kijken naar hun kindertijd, hoe gênant ook. (Ook zowat de reden om te starten met Instagram. Mooie foto’s nemen en online zetten.)

Ik heb niet graag dat de kinderen aan mijn GSM of computer zitten. Die dingen kosten best veel geld en bij ons is de regel dat ze daar moeten af blijven. Dus moesten de foto’s op mijn GSM of computer blijven staan, zouden ze nooit (lees zelden) de kans krijgen om naar oude foto’s te kijken.

Wij hebben standaard een mandje staan in de speelgoedkast met polaroid formaat foto’s. En je zou verschieten hoe vaak ze daar doorgaan. Vooral de foto’s toen ze baby waren, zijn een groot succes.

Foto’s aan de muur

Wij hingen eigenlijk zelden iets aan de muur. Geen planken, geen kaders, geen foto’s,…. Maar afgelopen jaar kwam daar verandering in. We hingen het letterbord aan de muur en niet veel later hingen we het portret dat Bo.moments van ons maakte aan de muur. We kregen de smaak te pakken en net voor kerstmis kwamen daar de twee dierenposters bij. Een giraf en een zebra, de geboortedieren van onze kinderen.

En natuurlijk kan een gezinsfoto nu niet meer ontbreken. Dus bestelde ik bij BesteCanvas.be een fotokader. Tegenwoordig heb je zo’n ruim aanbod en is het super simpel. Een foto uploaden, kiezen welk kader je wil en klaar!

Foto’s in een boek

En nu …. moet ik heel dringend werk gaan maken van de meisjes hun verjaardagsboeken. Elke jaar maar ik een fotoboek van de leukste foto’s van verjaardag tot verjaardag. En volgens mij sta ik een jaar achter bij beide. Dat wil zeggen dat ik drie boeken achter sta.
(Ellie 4 jaar, Ellie 5 jaar, Oone 3 jaar)

Mijn gsm is verbonden met google foto’s, dus alles staat per datum. Dat maakt het ook wel gemakkelijker om zo’n fotoboek samen te stellen. Eerst selecteer ik de foto’s die ik wil (hele ruwe selectie) en maak een album. Nadien kan ik dan dat album gemakkelijk importeren en een album van maken. De albums zijn gemaakt, het is enkel nog importeren.

Dit online zwieren zorgt er ook gewoon voor dat ik in gang schiet, zodat ik niet volgende jaar schaamteloos moet toegeven dat ik nog steeds achter sta.

Foto’s als cadeau

En dan als laatste. Last but not least. Heb je ooit al eens een foto(product) cadeau gedaan aan familie? Altijd een succes. Vooral de grootouders kunnen we daar heel blij mee maken. Dan is bijvoorbeeld een foto op canvas ideaal. Of lekker cliché een jaarkalender met foto’s.

Onze oma is nu heel modern en heeft Instagram, maar opa dan weer niet. En zeker in deze tijd proberen wij eraan te denken om af en toe iets op te sturen. In een jaar veranderen kinderen zo hard. Met kerst gaven we beide bijvoorbeeld een koekendoos met hun foto op.

PS: Als laatste, wat mij ook nog leuk lijkt, is zo’n digitaal fotokader dat automatisch om de zoveel minuten wisselt van foto. Wie heeft dat? Is dat de moeite?

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.