Met de zwangerschap had ik mij er wel wat op voorbereid, maar ik denk dat de borstvoeding volledig voorbij is. Een moment dat ik toch graag met jullie wil delen. Het was zo bijzonder.

Zwangerschap

Voor de zwangerschap dronk ze nog vaak. Vooral ’s ochtends en ’s avonds, maar af en toe ook tussendoor als ze troost nodig had. Sinds kort werd dit alleen nog ’s ochtends en ’s avonds en die drinkmomenten werden korter en korter.

Een paar dagen geleden wilde ze niet echt drinken, maar vroeg achter het flesjes (haver-) melk dat papa aan het maken was. Gisteravond dronk ze helemaal niet, en vroeg ze er ook niet naar. Vanmorgen wilde ze wel drinken, maar ze stopte heel snel en keek heel vreemd. Ergens wist ik dat het ‘op’ was. Ik denk dat ze af en toe nog gaat vragen om te drinken, maar er komt geen melk meer. Ik geloof dat ze uiteindelijk ook zal stoppen met erachter te vragen.

Tandemvoeden – Emoties

Ik was er nog niet helemaal uit of ik wilde tandemvoeden (twee kindjes aan de borst). Ik wilde de borstvoeding niet zomaar stop zetten voor Ellie omdat er een baby aankomt.

Ik ben wel blij dat ze het nu zowat zelf aan het regelen is. Ik heb er wel vrede mee. Een nieuwe baby aan de borst zal moeilijk genoeg zijn. Ze is al anderhalf natuurlijk en ze kan best zonder mijn melk. We hebben de laatste dagen ook bewust beleefd en rustig afscheid genomen. Gek dat het toch een beetje een rouwproces met zich meebrengt.

Ik merk dat ze veel vaker huidcontact zoekt als ik in de buurt ben. Als we in de zetel zitten, zal er altijd een handje op mijn arm liggen. Ze wil ook veel vaker haar tutje hebben. Toen ze één werd, beperkten we het tutje. Ze kreeg het enkel als ze ging slapen of in de auto tijdens een lange rit (dutje). We proberen het nog steeds wat te beperken, maar ze vraagt er bijna constant naar en het is niet altijd gemakkelijk om haar af te leiden.

Ons avontuur in foto’s

_IGP1130
IMG_8434
_IGP1395
IMG_9942
IMG_20170525_202220_853

Een peuter aan de borst en ook de laatste foto. Binnenkort een nieuw avontuur.

X Jess

19 gedachten over “20 maanden | Ons borstvoedingsavontuur zit erop.”

    1. Dat maakt zo’n verschil voor mij om het te kunnen afsluiten. Hoelang ben je kunnen doorgaan? Hier nu 3 maanden zwanger en het is op.

    1. Het is vooral met de keizersnede in het achterhoofd dat ik dat schreef. Bij Ellie overproductie. Dus als dat nu terug zou zijn, zou het wel ideaal zijn mocht de grote zus kunnen meedrinken ?

  1. Wauw meid… Mooi hoor! Ik snap het helemaal dat dit emotioneel moet zijn. Goed dat je het zo bewust beleefd hebt en rustig afscheid hebt genomen. Je meisje heeft 20 maanden het beste van mama gekregen.. En het zal niet lang duren voor je er weer eentje aan de borst hebt. Héérlijk 😀

  2. Mooie foto’s! Bij mijn eerste lukte het niet zo met de bv. Het deed ontzettend zeer, waardoor ik ben gaan kolven. En mijn zoontje heeft wel een paar keer aan mijn borst gelegen, maar vond de fles fijner. Met mijn dochtertje nu lukt het wel. Maar het deed ook ontzettend zeer en soms af en toe nog steeds. Dus wissel ik het af met kolven en borstvoeding. En zij neemt gelukkig wel zowel de fles als de borst. Dus daar ben ik erg blij mee.
    Sheila onlangs geplaatst…Ga jij gemakkelijk tegen je principes in?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.