Vorig jaar, net voor haar tweede verjaardag maakten we van haar babykamer, een echte peuterkamer. Nieuwe meubeltjes, een nieuw bed en de kamer was helemaal klaar voor een zelfstandige twee-jarige. Binnen enkele weken wordt ze drie jaar, dus tijd voor wat aanpassingen. Ik vind het ook zelf leuk om haar kamertje nu en dan eens wat te veranderen. Ik koos voor een knus leeshoekje. In een ideale wereld zou ik graag een grote tipi tent zetten, maar daar hebben we jammer genoeg geen plek voor. Het werd dus een heel knus plekje. 😉

Leeshoekje

Een leeshoekje

Ellie vindt het geweldig om naar verhaaltjes te luisteren of om ze zelf te ‘lezen’. Als kleuterjuf heb ik haast een hele bibliotheek, dus keuze genoeg. Ik moet zeggen dat ze heel zorgzaam omgaat met de boekjes.

Als sinds ze heel klein is leest ze elke avond samen met papa een verhaaltje. Trouwens een ideaal ritueel om te leren omgaan met boeken. Meer en meer neemt ze zelf ook een boekje vast om een verhaal na te vertellen. Tot voor kort deed ze dit in bed, wat ook helemaal oke is hoor. Maar ik vond het zelf wat vervelend dat de boeken in bed bleven liggen of tussen het bed en de muur vielen. Het werd dus hoog tijd voor een klein leeshoekje in haar kamer, ook weg van die kleine vingertjes van haar kleine zus.

Lezen prikkelt de fantasie, verrijkt de woordenschat, zorgt voor ontspanning en zoveel meer.

De inrichting

Een hele tijd geleden zocht ik een oplossing voor men haar boeken en daar kreeg ik op Instagram zoveel reactie op. Ik kreeg daar de tip om de houten kistjes van IKEA te gebruiken. Perfect voor een heleboel boeken en het past ook in het interieur van haar kamer. Papa zette er nog wieltjes onder en zo zijn de kistjes ideaal voor Ellie. Ze kan de kistjes dichterbij of op hun plek rijden en zelf de boekjes eruit halen (aan er terug insteken wordt gewerkt). 

Leeshoekje

Om haar favoriete boeken uit te lichten, hingen we plankjes op. Ook die komen van IKEA. Al toen ze baby was, plaatsten we daar de mooiste boekjes, het kleedt ook meteen de kamer aan. 

Het spreekt voor zich dat ze een zeteltje of zitzak nodig heeft om te zitten. Ik vond het vooral belangrijk dat ze er zelf in en uit kon. Hiervoor hadden we een klein zeteltje, maar daar kon ze onmogelijk zelf in gaan zitten en dat zorgde voor heel wat frustraties. Ik koos voor de zitzak van Sassefras meisjes speelgoed. Hij past perfect bij de stoffen manden die we al hadden. En vooral belangrijk, ze kan er zelf in gaan zitten. Ik voorspel dat de zitzak binnenkort naar de woonkamer verhuist om erin te kunnen zitten om tv te kunnen kijken.

Leeshoekje

Het voordeel is ook dat de zitzak nog eventjes kan meegroeien en ik weet dat Oone er later ook veel plezier zal aan hebben.

Ik moet misschien enkel nog een lampje voorzien voor als het binnenkort donker wordt. Of een zaklamp om te lezen, dat is misschien ook nog wel leuk. Iemand een leuke tip?  

Hebben jullie thuis een speciaal plekje voor je boeken of om een boekje te lezen?

X Jess

Lees meer:

Oone’s favoriete boeken
Ellie’s favoriete boeken

Mama’s favoriete boeken

2 gedachten over “Een knus leeshoekje | Wat heb je nodig?”

  1. Leuk leesboekje! Wij hebben een tipitent maar daar wordt eigenlijk niet echt in gelezen. Elli leest liefst in een stoel. De kistjes en planken hebben we ook ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.