Lenteschoonmaak

Vroeger vond ik een lenteschoonmaak zo belachelijk. Maar ondanks het slaap en de handen die ik tekort kom, ben ik er toch aan begonnen. Niets zo fijn als de lente en zomer starten met een proper en opgeruimd huis. Een opgeruimd huis geeft ook rust in mijn hoofd. Let the spring in!

Lenteschoonmaak

Minimaliseren

Kast per kast ben ik aan het kijken wat er weg kan. Spullen die nog kunnen dienen gaan naar de ruilwinkel of de kringloopwinkel. Er zijn bepaalde items die ik eerst nog probeer te verkopen omdat ze nieuw zijn, maar als die niet verkocht geraken zullen die ook nog vertrekken. De rest gaat in de vuilbak (gesorteerd natuurlijk).

Het is vooral belangrijk om kritisch te zijn bij het opruimen. Als je het afgelopen jaar niet nodig hebt gehad, mag het in principe weg. Als je het nadien toch nodig blijkt te hebben, is er altijd wel iemand waar je het van kan lenen. Letterlijk en figuurlijk loslaten.

Het valt moeilijk uit te leggen, maar het kan zo’n deugd doen om je kasten eens leeg te maken en te ordenen. Gewoon eens doen!

Het stappenplan om te starten met minimaliseren!

De schoonmaak

Lenteschoonmaak

Twee keer per jaar houden wij een grote schoonmaak. De koelkast eens helemaal leeg halen en poetsen, de oven proper maken, de lakens eventueel wassen of buiten hangen, de matras stofzuigen en omdraaien, de kasten uitkuisen,  …

En als de zon op zo’n dag schijnt is niets zo zalig dan de ramen open zetten en een muziekje opzetten. Als je geluk hebt hoor je ook de vogeltjes fluiten. Komende dagen is het daar het ideale weer voor 😉 .

De basisregels schoonmaken van Nele zijn een grote hulp.

Kleding en schoenen

Oke, daar is het nu nog te koud voor, maar binnenkort haal ik mijn sandalen en zomerkleedjes boven. Ook daar ga ik eerst even bekijken wat er eventueel nog weg kan. Want na de zomer smijt ik gewoon alles in een doos zonder bekijken wat er weg kan. Wat kijk ik daar naar uit! Wie wordt er nu niet gelukkig van blote voeten/tenen weer?

De was

De was buitenhangen. Zeker met een kleine baby, is het zonnetje meer dan welkom. Die typische gele vlekken die de borstvoedingskaka maakt, gaan er perfect uit met de zon.

Belonen

Lenteschoonmaak

Jezelf belonen na dat harde werk hoort er zeker bij. Een lekker stukje chocolade, een tasje thee en ik beloonde mezelf met een bloemetje. Er hoeft niet altijd een speciale reden te zijn om jezelf te verwennen. Ik bestelde dit boeket online, want de deur uitgaan met twee kinderen is nog altijd een uitdaging. Snel besteld en aan de deur geleverd, ideaal!

Doe jullie ook een lenteschoonmaak of ben ik de enige die zo zot is?

X Jess

Eén gedachte over “Lenteschoonmaak | Hoe wij ons voorbereiden op de lente”

 1. Heerlijk fris en schoon opgeruimd huis 😉
  Het matras draai ik vaker om. maar niet alleen naar de andere kant keren maar de goede kant plat keren…
  Wat lastig van die vlekken maar als de zon schijnt verdwijnen ze snel weer.
  Fijn hoor ramen lappen.
  Maar ja nu ik niets doen met een arm in het gips door een gebroken pols…..

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.