Het was lang geleden, maar ik zette mezelf nog eens achter de naaimachine om iets te maken voor Ellie. Een Lila Dress/Jumpsuit stond op het programma.

Lila Dress/Jumpsuit

Lila Dress/Jumpsuit

Ik zag het patroontje van de Lila jumpsuit voor het eerst op de blog van Tien-ne. Jammer genoeg was het toen nog in de testfase en dus niet te koop. Maar sinds begin deze week is het wel te koop! (Link)

Er werd bij verteld dat het patroontje perfect haalbaar is voor beginners. Ideaal voor mij dacht ik. Ik kocht het patroontje, kocht een stofje en wilde eraan beginnen. Jammer genoeg was veel van de uitleg Chinees voor mij. Ik heb mezelf leren naaien zonder patronen dus ken ik heel veel termen niet. De schoonmama kwam me helpen en vertaalde de handleiding naar Jessica-taal. Het naaien zelf was inderdaad niet heel moeilijk. Je moet niet veel meer kunnen dan rechtdoor stikken en een stappenplan kunnen volgen. Voor dat laatste moet je wel een beetje verstand hebben van de naai-taal, eens je dat doorhebt is het poepsimpel zoals wij zeggen. (naai-taal zoals: AOA, ROR, naadwaarde…)

Sorry voor de donkere foto’s, maar met een baby heb je enkel tijd om te naaien als papa thuis is. En papa is pas thuis om 19u en dan is het namelijk al donker.

Lila Dress/Jumpsuit

De oplettende en kundige lezers , kunnen zien dat er een pijp verkeerd is geknipt. Ik wist niet dat de pijp moest gespiegeld worden bij het overtekenen. Gelukkig kent de schoonmama wat van foefelen.

Enkele uren en wat gevloek later was de jumpsuit klaar. Hier en daar maakten we wat fouten, maar het is altijd even zoeken als je een nieuw patroontje maakt.

Tips voor beginners: kies de eerste keer geen stof die mooi moet doorlopen of waar je moet letten op de richting van de print.

Lila Dress/Jumpsuit
Lila Dress/Jumpsuit
Lila Dress/Jumpsuit

Ik sta nu al te poppelen om er nog één te maken.

Dit patroontje heeft trouwens meer dan 1 outfit. Je kan kiezen uit verschillende bovenstukken en onderstukken.

X Jess

11 gedachten over “Lila Dress/Jumpsuit”

  1. Amai zo leuk!! Mijn naaitalent is onbestaand dus ik laat dat schonekes over aan de mama. Die overigens momenteel in een breifase zit…. Ik zou daar een merchandise van moeten maken zoals Bernadette…. 🙂

  2. Pingback: Lila dress/jumpsuit #2 | Powered by flowers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.