Wie kent de luisterverhalen van Het geluidshuis niet? Ik vind ze alvast geweldig. Ze zijn leuk, grappig, leerrijk en ook gewoon handig om  bijvoorbeeld een saaie autorit wat leuker te maken. Ik leerde ze kennen door mijn metekindje nog voor ik zelf mama werd. Als wij haar gingen halen voor een dagje uit, namen wij altijd een cd mee. We konden net één verhaal uithoren tijdens de heen en terug rit. Zij vond de verhaallijn leuk en wij vonden de ‘volwassen’ mopjes grappig.

De luisterverhalen

luisterverhalen

Zoals ik al zei kende ik vooral de heerlijke hoorspelen, maar wist je dat er voor de kleinsten ook leuke luisterverhalen zijn? De verhalen van Kabouter Korsakov zijn ideaal voor kleuters vanaf 4 jaar. Uiteindelijk kan je zo’n verhaal opzetten voor elke leeftijd. Ellie vindt het alvast geweldig om het verhaal van de kabouter te horen. Het zijn verhalen over een kabouter en zijn avonturen in het kabouterbos, ideaal voor haar leefwereld.

De luisterverhalen zijn ook een leuke afwisseling voor boekjes voorlezen. Ellie zou de hele dag door willen dat we haar verhalen voorlezen en dan komen de luisterverhalen goed van pas. Zij kan ‘meelezen’ in het boekje en er wordt voorgelezen. Win-win.

De app vol luisterverhalen

Wij hebben thuis buiten de Playstation niets meer dat cd’s kan spelen. We hebben geen cd-speler, de auto heeft enkel USB of bluetooth en de laptops hebben ook geen cd lezers meer. Dus met die cd’s zijn we niet veel meer. Of toch zeker niet meer onderweg. 

Ik heb al vaak staan twijfelen of ik een cd-speler zou kopen. Ik heb nog zoveel leuke cd’s. Ik was heel blij als ik ontdekte dat Het geluidshuis een app heeft waar de verhalen op staan. Op die manier kan je toch naar je verhalen luisteren zonder cd-speler.

Als je recent een boek aankocht, staat de code voor de app erin. Natuurlijk kan je ook naar de verhalen luisteren zonder de boeken aan te kopen. Zo kan je enkel het luisterbestand kopen. Oudere kindjes kunnen best naar zo’n verhaal luisteren zonder de ondersteuning van het boek. Voor een luisterbestand alleen betaal je 9,99€. Voor Ellie’s leeftijd vind ik het boek zeker nog een meewaarde. 

Klein weetje, je kan het hoorspel ‘Margareta’s buren’ gratis downloaden in de app.

Wat met de oudere luisterverhalen?

Wij hadden een paar oudere luisterverhalen staan en ook die kan je in de app downloaden en beluisteren. Via de website kan je de codes voor de app opvragen. Je stuurt hen een foto met je boek + cd en zij sturen je per mail de codes. Ik had binnen de 24 uur al mijn codes en een fijne mail of alles lukte. 

luisterverhalen

Als je de codes hebt, is het verder heel gemakkelijk. Op de app bij ‘instellingen’ kan je de codes ingeven en staan de titels meteen klaar om te downloaden. Zo kan je naar de verhalen luisteren op je gsm of tablet. 

Voila se, dan weten jullie dat ook weeral. Graag gedaan.

Hebben jullie luisterverhalen in huis? Zo ja, welke is jou favoriet?

X Jess

6 gedachten over “Het geluidshuis stelt voor …. de app vol luisterverhalen!”

  1. Heerlijke verhalen van het geluidshuis (de mestkever,de rattenvanger,…)zowel vr de kids als voor ons,’volwassenen’, heel grappig en fijn om te horen!mijn man zit vaak te grinniken en te lachen door de verhalen. De humor is fij en doordacht. een echte aanrader! Als we een lange rit voor de boeg hbb dan is het echt genieten in de auto. Onze kids zijn wel 9,11 en 13 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.