Zoals de meeste van jullie weten gaf ik Ellie 20 maanden borstvoeding. We haalden bijna de WHO norm. Ik ben ook zeker van plan om nu terug borstvoeding te geven en ben ik ook beter voorbereid dan twee jaar geleden. Je ondervindt snel welke materialen, merken en producten voor je werken of niet. Laat ik jullie kennis maken met Mammae, hét merk dat zorgt dat je discreet borstvoeding kan geven.

Mammae

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik supertrots ben dat dit een Belgisch merk is. #koopbelgisch. Gewoon twee mama’s die op zoek gingen naar een discrete beha en besloten om er zelf eentje te ontwerpen.

10 jaar later een gekend merk onder de mama’s. Die verjaardag vierden ze ook met het boek ‘De 100 meest gestelde vragen over borstvoeding’. Super handig boek om eens door te lezen als je graag borstvoeding zou willen geven. Er zijn staan tips in, verhalen van andere mama’s en zoveel meer. Ook voor mij even een opfrisser voor ik aan het nieuwe avontuur begin.

Tip: Ideaal om als cadeau te geven aan een zwangere vriendin of als kraamcadeau.

Borstvoedingsbeha’s

Zoals ik hier al zei, heb je de eerste weken echt een goede zachte beha nodig. Mijn eerste beha was helemaal niet discreet. Als ik borstvoeding wilde geven, zag je meteen een hele borst. Toen ik net mama werd, was ik hier heel onzeker over en zat ik constant met een hydrofiele doek te sukkelen. Als je net zoals ik niet comfortabel bent met openbaar voeden, laat dan Mammae iets voor jou zijn.

Hun ontwerp zorgt ervoor dat je heel discreet kan voeden. Enkel je tepel en tepelhof zijn bloot en aangezien je kindje ervoor ligt, zie je helemaal niets. Ik ben vooral fan van de Mammae comfort collectie die ik nu al draag tijdens de zwangerschap. Zeker als je een grotere cupmaat hebt, kan ik je deze aanraden. Zacht, soepel en toch stevig.

Ga zeker online eens kijken naar de matentabel, ik had namelijk eerst de verkeerde maat besteld. Dat krijg je als je het denkt beter te weten.

Zwangerschap-en borstvoedingscollectie bij JBC

Bij JBC vindt je ook hun zwangerschap-en borstvoedingscollectie. Ik draag alleen maar jurken, dus ben ik ook voornamelijk bij de jurken gaan kijken. Comfortabel tijdens de zwangerschap en ook hier het ontwerp om discreet borstvoeding te geven. Aan het borstgedeelte zitten drukknoopjes die je kan opendoen en ook hier heb je een minimum aan zichtbaarheid.

Had ik dit maar eerder geweten, dat had mij heel wat gesukkel kunnen besparen bij de borstvoedingsperiode bij Ellie. Het komt nu steeds dichter bij en ook al heb ik 20 maanden lang borstvoeding gegeven. Ik ben best nerveus en benieuwd of het nu ook zo vlot zal gaan.

X Jess

5 gedachten over “Mammae | Musthaves om borstvoeding te geven #koopbelgisch”

  1. Haaa, goede oude borstvoedingstijd. Siska is nu 20 maand en ik vind het jammer dat het nu bijna een jaar geleden is dat ik borstvoeding gaf.
    We staan wel in het 100 vragen boek! Toevallig over voeden in het openbaar 🙂
    Ook toen de mammae-collectie gebruikt, zijn echt mijn favoriete bh’s geweest gedurende die 9 maand!
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.