In de auto is veiligheid alles. Tot een half jaar geleden hadden wij twee Maxi Cosi Cabriofix autostoelen . Eentje in onze auto met een Isofix 2wayfix en eentje in Oma’s auto (of in de bakfiets) zonder Isofix. Super gemakkelijk als ik eens moest meerijden met oma. Ons oog viel op de Maxi Cosi Axissfix Plus.

Maxi Cosi Axissfix Plus
Wie heeft er geen eerste foto van de baby in de Maxi Cosi. Hier gingen we net naar huis.

Maxi Cosi 2waypearl

Toen ze één werd, werd de Maxi Cosi 2waypearl in de auto gezet. Deze stond op onze babylijst, dus die stond hier al meer dan een jaar te wachten voor we hem konden gebruiken. Deze autostoel kan je tot zowel achterwaarts zetten als voorwaarts. Dat vonden wij een meerwaarde, aangezien er aangeraden wordt om zo lang mogelijk achterwaarts te zitten. De impact op hun nek is zo minder groot bij een frontaal ongeval. Tot 15 maanden zeker achterwaarts en dan kan je eigenlijk kiezen. Wij hebben tot nu (19 maanden) achterwaarts gereden. Sinds kort staat de autostoel ook soms voorwaarts.

Aangezien ik geen rijbewijs heb, mogen wij wel eens meerijden met Oma. Maar voor haar auto hadden we nog altijd geen opvolgstoel. Ellie heeft dus wat langer in de Cabriofix gezeten. Don’t worry, zolang haar hoofd niet voorbij de bovenkant komt, is deze nog veilig genoeg.

Maxi Cosi Axissfix Plus

Tijdens de babyboombeurs viel me de Axissfix Plus meteen op. Deze autostoel kan je terwijl je je baby/peuter in en uit de auto haalt met één klik naar je toe draaien. Geen gedoe met zelf half in de auto kruipen en het heffen. Ideaal voor Oma’s slechte schouder. Ellie komt nu zelfs op een leeftijd dat ze er met gemak zelf in kan klimmen, en dan hoeft Oma enkel met de hendel onderaan haar naar voor of achter te draaien.

Maxi Cosi Axissfix Plus

De autostoel kan trouwens 360 graden draaien, dus ook aan de andere kant kan je hem links, vooraan en rechts draaien.

Vanaf de geboorte te gebruiken

De Maxi Cosi Axissfix Plus is te gebruiken vanaf de geboorte. Er zit een extra kussen bij, die we er nu voor Ellie natuurlijk uithaalden. Dus bij een volgende baby kunnen we deze stoel terug in onze auto zetten. Hoe zalig is het dat een stoel meegaat van de geboorte tot 4 jaar! De stoel kan ook kantelen, dus de baby ligt dan lekker neer. Hoe deze met een pasgeboren in gebruik is, konden we nu niet testen, maar Maxi Cosi kenende zal dit perfect gaan.

Prijs

Alles apart

Samen

Isofix 2wayfix                  225€Maxi cosi Axissfix Plus       499€
Maxi cosi Cabriofix        150€ 
Maxi cosi 2waypearl      299€ 
  
Totaal                               674€Totaal                             499€

Als je naar de prijs kijkt, is het interessanter om één stoel te kopen tot 4 jaar te kopen, dan alles apart. Je bespaart 175€, niet slecht.

Nadelen van Axissfix Plus?

Het enige ‘nadeel’ dat ik kan bedenken is dat je je baby telkens in je armen naar de auto moet brengen en de wieg van de kinderwagen of draagdoek moet bijhebben als je uit de auto wil. Met de Cabriofix kan je je baby immers in de autostoel uit de auto nemen en zo de winkel binnen gaan, of je kan de autostoel met adapters op je kinderwagen zetten voor korte stukken. Maar uiteindelijk droeg ik Ellie toch vaak in de draagdoek of namen we de draagmand mee dus misschien hadden we best zonder Cabriofix gekund.

Alvast een tevreden gebruiker hier!

Maxi Cosi Axissfix Plus

X Jess.

11 gedachten over “Maxi Cosi Axissfix Plus | Review, (prijs) vergelijking met andere stoelen, …”

  1. De prijsvergelijkingen gaat voor ons helaas niet op, wij kochten een cabriofix voor 90 euro, de familyfix base betaalden we 150 euro’s (stond op de geboortelijst en hebben we dus niet zelf gekocht). Omdat we de cabriofix in de crèche kunnen achterlaten hebben we er maar eentje nodig. En van haar volgende autostoel (gewone Axiss, draait ook opzij maar is echt groep 1) stond 1 op de lijst van 249 en de andere kochten we voor dezelfde prijs van de geschenkbon verkregen bij het afsluiten van de lijst. Dus ongeveer 740 euro voor onze beide auto’s (wat ook effectief nodig is) daar zouden we niet mee komen als we twee keer 499 voor de Axissfix plus, hoewel ik in de winkel al wel helen overtuigd was van die stoel, alleen beetje duur.

  2. Weet het dat voor mijn zus ook een heel gedoe was om eentje te vinden die overal in past, ook nog eens het veiligst is en niet te duur. Weet niet juist welke ze gekozen heeft, maar eentje die ook gemakkelijk in de auto van Moeke & Vake kan ? Wat een schatje heb je trouwens! Die laatste foto ?

  3. Wij hebben geen gewone Maxicosi gekocht maar onmiddellijk een 0+/1- stoel. Helaas bestond de AxissfixPlus nog niet in oktober (enkel de gewone zonder verkleinkussen) dus kochten wij een Nuna Rebl en hebben we sinds december toch ook de AxissfixPlus in onze 2e auto.

    Als ik mocht kiezen had ik 2x de Maxicosi gekocht, gewoon omdat hij iets platter kan voor een pasgeborene en toch nog vlotter is in gebruik dan de Nuna (die overigens ook absoluut niet slecht is!!).

    Wel een aandachtspuntje is dat je toptether nodig hebt met de maxicosi en dat niet alle auto’s met isofix dat automatisch ook hebben.

    Wij zijn ook fan! En Laura ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.