Het is alweer een tijdje geleden dat ik jullie sprak over kolven/borstvoeding. Momenteel is Ellie 14 maanden en ik kolf nog één keer tijdens de middag. Als ik werk drinkt ze dus nog 1 flesjes melk, net voor haar dutje. Ik wil het met jullie hebben over de Medela handkolf.

Elektrische kolf Medela

Toen Ellie werd geboren huurde we een elektrische kolfbak van Medela bij CM. Een superkrachtige kolf die perfect zijn job deed.

Medela handkolf

De eerste drie maanden huur je gratis en dan betaal je 13€ per maand.
Toen ik terug begon te werken sleurde ik die bak elke dag heen en weer, van en naar het werk. Het was best zwaar (letterlijk), maar ik was zo tevreden van zijn kracht. Toen werd het grote vakantie en was kolven niet meer nodig. Ze dronk live aan de borst.

Het was tijdens de vakantie, dat het duidelijk werd dat ik soms wel een kolf onderweg mistte. We waren bij Oma en we hadden last minute beslist om samen eens naar de cinema te gaan terwijl Ellie bij Oma bleef. Dat ging niet natuurlijk, want ik had geen melk bij en geen kolf om te kolven. Dus trokken we terug naar huis.

Ik heb toen beslist om de bak (de we toch amper nog gebruikte) terug te brengen en een nieuwe kolf aan te schaffen. Een draagbare, die gemakkelijk in de luiertas past voor het geval dat.

Handkolf Medela

Ik had een beetje schrik om een manuele kolf aan te schaffen, maar ik wist niet hoelang ik nog borstvoeding zou geven. Ik zag het niet zitten om meer 100€ te geven aan een kolf die ik misschien nog maar even zou gebruiken.

Ik heb nog getwijfeld over het merk, maar aangezien ik Medela flesjes in huis had, wilde ik de handkolf van Medela een kans geven. Ik bestelde de handkolf online. Mocht het niet lukken, zou ik hem wel terug kunnen verkopen.

Medela handkolf

Man, wat ben ik blij met die handkolf. Ik kolf niet alleen sneller naar mijn gevoel, het is ook veel gemakkelijker om mee te nemen. Ik probeer ze nu altijd bij te hebben, als we dan last minute even weg willen, kan ik toch onderweg kolven zonder een stopcontact te moeten zoeken.

Nog een voordeel: een handkolf maakt amper geluid. De elektrische kolf maakte eigenlijk zo’n vervelend geluid, wat voor sommige mama’s een stoorzender kan zijn en daardoor minder kolft.

Voor wie twijfelt aan een handkolf, niet doen!

Voor de kolvende lezers. Wat is jullie kolf en ben je tevreden? Een kolf is als een schoen, hij moet passen!

X Jess

16 gedachten over “Mijn liefde voor de Medela handkolf”

 1. Ik gebruik ook die grote bak van Medela. Ik laat die wel op het werk, veel te veel sleurwerk anders! Maar gelukkig mag ik een Medela Swing gebruiken van een vriendin! 🙂 Was eerst bang dat die te weinig krachtig ging zijn, maar het gaat ook super! Kolven duurt iets langer omdat dit maar enkelzijdig is, maar ben heel blij met deze oplossing!
  Leve Medela 🙂

 2. Ik heb de freestyle van medela. Compact en een lange batterijduur. Hij was niet goedkoop maar wordt nu toch sinds 6 weken dagelijks gebruikt en vanaf 5 maand, 3tot 4keer (dl is vandaag 7maand). Ik ben er heel tevreden van, getuige de overvolle schuif in de diepvries.

 3. Ik heb de Medela Swing, doet zijn werk super, en vind ik toch handiger dan een handkolf (als je 3x per dag kolft, 5d/week). De handkolf heb ik ook van Medela, handig voor in je handtas en in de auto! Met de swing heb je een stopcontact nodig, dus dat kon niet in de auto. Met de handkolf kolfde ik 2 flesjes bij elkaar in de file, haha 😀
  Joke onlangs geplaatst…Bevallen in een geboortehuis?My Profile

  1. Ik kolf natuurlijk nu nog maar 3 keer per week en enkel smiddags. (Onlangs den bak van een collega geleend en kreeg er evenveel uit dan met de handkolf )

 4. Ik heb de horigen chicture sinds ik weer ben gaan werken. Super kolf! Fijner dan medela swing. Krachtiger en 3d kolven is heel fijn. Maar kolf niet meer sinds dat zoontje een jaar is.

 5. Die blauwe cm bak werkte bij mij belange niet zo goed als de medela kolven (minder opbrengst en pijnlijk). Hier een echte medela fan: eerst de symphony gehuurd via b&b voor productie op te drijven en dan op het werk met de swing en later de freestyle gekolfd. Op uitstap of op reis gaat de harmonuu handkolf mee.

 6. Voor ik terug aan het werk ging, huurde ik ook zo’n verschrikkelijk blauw ding, maar deze vond ik niet handig om mee te sleuren. Dus kocht ik mij de Medela Freestyle. Heb er nog geen dag spijt van gehad! Super snel dubbelzijdig en handenvrij kolven. Toen mijn zoontje nog niet aan de vaste voeding was, liepen mijn flesjes per kolfbeurt net niet over. Nu hij 11 maanden is en enkel nog ’s morgens en ’s avonds melk drinkt, kolf ik nog onder m’n middagpauze om de melkvoorraad aan te vullen. Nu ben ik op minder dan 10 min klaar met kolven ? Tijdens het weekend probeer ik wel bij elke maaltijd melk bij te geven, zo leuk is kolven nu ook weer niet. Vooral de kolf proper maken, vind ik het minst leuke. Maar het is het allemaal waard, want we willen alleen het beste en meest natuurlijke voor ons kindje, toch?
  Heel erg bedankt om je ervaring te delen! Er stoppen nog veel te veel moeders met borstvoeding omwille van hun job.

 7. Ik ben 5 weken bevallen nu en moet pas in mei weer gaan werken, maar was me al eens aan t oriënteren voor n (hand)kolf. Niet dat ik vaak wil kolven, maar wil het toch eens proberen zodat ze al eens kan wennen aan een flesje.

  Mijn oog viel ook op de Harmony, ben blij te lezen dat je er zo tevreden over bent. N elektrische kolf overweeg ik pas te halen tegen dat ik weer moet gaan werken (ik hoop het niet, maar stel dat ik tegen dan al ben moeten stoppen…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.