Mei plasticvrij 2021! Elk jaar in mei probeer ik net iets extra te doen voor ons milieu. Ik startte in 2018, toen schreef ik een blogbericht over de dingen die wij in ons gezin al aanpakken en ook enkele doelen voor de toekomst. In 2019 schakelde ik over naar wasbaar maandverband (beste beslissing ever). Ook in 2019 liet ik jullie weten welke items top of flop waren, want niet elk product dat ik koop of vervang is meteen goed of perfect voor onze gezin. 2020 zette ik niets online, met corona hadden we al genoeg aan ons hoofd en hebben we vooral genoten van het trage leven. Dit jaar vlieg ik er weer in en ditmaal koos ik om voornamelijk de keuken verder aan te pakken.

Mei plastic vrij 2021

De keuken

Foodhuggers & Bees wax

foodhuggers

Wij gebruiken al heel lang geen plastic folie of aluminium folie meer, maar we hadden nog geen alternatief. En dan zijn de food huggers en bees wax vellen ideaal. Net zoals elke aanpassing is het even wennen, maar beter dan je eten laten slecht worden.

De food huggers zijn ideaal voor groenten of fruit die je niet helemaal op eet. Maar gebruik ze liefst hoe jij het zelfg wil, want je kan ze ook bijvoorbeeld op een open bokaal zetten.

bees wax

De beebee wrap gebruik ik gemakkelijker om een bord of kom af te dekken. Of om boterhammen in te pakken als we gaan picknicken. Om te reiniger heb je enkel koud water nodig (geen warm water, anders smelt de wax). Zo’n vel gaat ongeveer 12 maanden mee, dus veel duurzamer dan plastic folie of aluminium folie.

Bees wraps zijn zelfs vegan. Zij maken geen gebruik van bijenwas maar hebben dit vervangen door candelilawas, een plant afkomstig uit Mexico met dezelfde eigenschappen als bijenwas. Ik heb beide varianten genomen en wil zelf eens vergelijken.

Montii

Wie mij volgt op Instagram, weet dat ik voor de kinderen begin dit schooljaar een Montii fles kocht. Ik was voor mezelf op zoek naar een grotere fles en koos ook voor Montii. Een fles van 1 liter! En ik kocht daarbij ook een sippy lid en een sport dop. Nieuwe doppen voor volgende schooljaar aangezien de meiden graag op hun dop bijten.

Mei plasticvrij 2021
Mei plasticvrij 2021

Herbruikbare rietjes

We hebben hier al herbruikbare rietjes, maar je kan nooit teveel herbruikbare rietjes hebben! Verschillende lengtes in huis hebben, is ook altijd handig. Er komt ook een borsteltje bij om de rietjes te kunnen schoonmaken.

herbruikbare rietjes

Stasher bag

De stasher bag zag ik bij een collega. Zij gebruikt deze om haar fruit of koekjes in mee te nemen en ik vind het briljant. En de mooie kleuren hebben mij overgehaald.

De mogelijkheden zijn alvast eindeloos. Je kan ze in de oven, microgolfoven, koelkast en vriezer gebruiken. (Tot 200 graden). Maar ze kunnen ook dienen als handig opbergzakje in de handtas of make-up tas.

Mei plasticvrij 2021 - Stasher bag

Vejibag

En natuurlijk moet er altijd één item bij zijn dat mij uit mijn comfortzone haalt. Dit jaar is dat de Vejibag. Dit is een bewaarzak voor je groenten. Je maakt deze nat en bewaar je gewassen groenten hierin. Daardoor blijven ze langer vers. En ik ben super benieuwd, want ik weet niet of het aan mij ligt, maar groenten worden precies sneller slecht dan vroeger. (#howtosoundold)

Vejibag

Andere items

Nieuwe make-up doekjes

Enkele jaren geleden kocht ik mijn eerste set van Imse Vimse bij blabloom (trouwens hetzelfde merk als mijn wasbaar maandverband). Na zoveel jaar zijn ze aan vervanging toe. Ik koos voor de zwarte variant omdat mijn witte toch heel snel vuil zagen. Je krijgt niet alle make-up eruit met wassen en dan is zwart ideaal.

Mei plasticvrij 2021 - wasbare make-up doekjes

Voila, dit is de buit van dit jaar. Nog tot eind mei 2021 krijg je bij Flingo 10 procent korting met de code ‘Jessica10’.

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.