‘Zelluf doen’. En dan helpt het dan als je kinderservies hebt dat die zelfstandigheid ondersteunt. En zo leerde ik het merk MiniKOiOi kennen op de webshop van De Gele Flamingo. Ik ben enorme fan van kinderservies dat ‘plakt’ aan de tafel. En ziet het er niet prachtig uit!

MiniKOiOi

MiniKOiOi

Een merk dat aan alles dacht. Mooi, handig, leuke veilige kleurtjes en helemaal niet duur. Siliconen zorgt ervoor dat alles gemakkelijk afwasbaar is en ook veilig is voor warm eten. Het bord en het kommetje (zonder deksel) mogen zelfs in de microgolfoven en de gewone oven. Ook een perfect alternatief als je graag plastic bant in je keuken. Ondertussen is ons eerste siliconen setje vier jaar oud en het ziet er nog steeds nieuw uit. Dus zeker duurzaam materiaal.

Handig en een gezond eet patroon

Zoals ik al zei, zijn wij enorme fan van ‘plak’ servies. Zo voorkom je, al dan niet expres, rondvliegend eten. Dankzij de zuignap onderaan, ‘plakt’ het bord en het kommetje aan je tafel. De bijpassende rietjes, slab en lepel maken de set helemaal af. Ook mooi gecombineerd met het bamboe handvat.

Handig dat het bord compartimenten heeft. Zeker nu de kinderen kieskeurige eters worden. Ze durven het eten dat ze lusten, dat in contact kwam met het eten dat ze denken niet te lusten , te laten staan. Dankzij die onderverdeling ben ik zeker dat ze alvast opeten wat ze lusten. Ik probeer hen ook op die manier de gezonde verdeling aan te leren. Groenten in het grooste vak, koolhydraten in het tweede grootste vak en vlees(-vervangers) in het kleine vak.

MiniKOiOi

Zelfstandigheid

Oone eet al zelf met bestek sinds haar tien maanden. De overgang van eten met haar handjes, naar eten met een lepel ging heel geleidelijk aan. Ik maakte er een gewoonte van om het aan te bieden. Zij koos wat ze daar mee deed, een voordeel van de Rapley methode. Het feit dat het bord en het kommetje aan tafel kleven, zorgt ervoor dat ze zelf kunnen opscheppen zonder alles van tafel te vegen. De hoge randen helpen ook bij het zelf opscheppen.

Give-away

In samenwerking met De gele Flamingo mag ik een volledig set van MiniKOiKoi weggeven. Kies alvast de kleuren en laat het mij weten op mijn Instagram account. (Deelnemen kan alleen op Instagram)

X Jess