Je hoort wel vaker verhalen dat zwangere (of net bevallen) vrouwen veel vergeten. Bij Ellie had ik hier niet echt last van. Ik kon wel eens iets vergeten, maar zeker niets belangrijk. Laat dat nu helemaal anders zijn.

Nieuwe zwangerschap, nieuwe kwaaltjes?

Deze zwangerschap weet ik echt niet waar mijn hoofd staat en dit lijkt alleen maar erger te worden. Ik vergeet verjaardagen, afspraken, waar ik spullen neerleg, … Lekker cliché :).

Maar het ergste is, dat ik zelfs woorden vergeet. Zit ik gelijk een gek te beschrijven wat ik bedoel : ‘Een doosje met knopjes om de tv aan te zetten’. Echt Jessica, kan je niet op het woord ‘afstandbediening’ komen?? Lol!

Als ik dan al op een woord op, kan het ook zijn dat ik alle letters door elkaar haal. Fokkie (koffie) en fakbiets (bakfiets) zijn geen uitzonderingen. Gelukkig dat manlief meestal wel weet wat ik bedoel. Ik hoor de helft van de tijd zelf niet dat ik de woorden door elkaar haal.

Laten we hopen dat mijn lieve vrienden me vergeven als ik iets vergeet en dat ik niets mega belangrijk vergeet. En laten we dan ook ineens hopen dat ik mijn brein terug krijg na de zwangerschap.

Nog mama’s met een puddingbrein? Ging dat bij jullie vanzelf weer weg?

X Jess.

9 gedachten over “Mombrain | Mijn hersenen zijn pudding”

  1. Dit is heeeeeeeel herkenbaar. Bij de eerste zwangerschap had ik daar een beetje last van, maar bij de tweede ook ineens veel meer!
    En als het je gerust kan stellen, na 18m werken mijn hersenen terug heel normaal ?
    het heeft wel een klein jaar geduurd, maar het komt allemaal goed ?

  2. Super vergeetachtig hier! En ik geraak soms echt niet uit mijn woorden.. Na baby nr. 1 al veel, maar nu 5 maanden na mijn 2e wordt het er toch niet beter op :-p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.