Ik vind het altijd interessant om te weten welke namen mensen nog in gedachten hadden. Leuk om inspiratie op te doen en nieuwe namen te leren kennen. Er zijn momenten dat ik nog steeds twijfel, maar we kunnen de klok niet terug draaien hé ;). Ik ben zeker blij met de namen die we kozen, maar welke stonden er nog op ons lijstje?

namen meisjes jongens

Wat als we een jongen kregen?

Eigenlijk hebben wij gewacht met namen zoeken tot we het geslacht wisten. Beide keren was dit rond week 24, dus lang wachten. Tegenwoordig met de gratis NIPT test weten ouders dit al veel vroeger.

Bij Ellie hadden we helemaal geen jongensnaam. Ik vond namen zoals Storm, Wolf, Helder, … mooi. Tars vond er maar niets aan, dus gelukkig moesten we niet overeenkomen want onze eerste baby werd een meisje.

Toen ik zwanger werd van Oone begon ik al wat eerder te brainstormen. Ik was ervan overtuigd dat we een jongen zouden krijgen. Van elk eentje, ideaal. Op dat moment wist ik niet dan Oone ook een jongensnaam was, anders had ik die naam gewoon ook gebruikt voor een jongen. Mocht Oone een jongen zijn geweest had hij waarschijnlijk Onno geheten.

Onze dochters

Beide meisjes hebben tot bijna het einde van de zwangerschap twee namen gehad die we afwisselden, dus in mijn hoofd hebben ze allebei een ’tweede naam’. De mensen die mijn kennen, weten dat ik enorm veel last heb van keuzestress. Een naam kiezen voor onze dochters was dus niet gemakkelijk.

Ellie

namen meisjes jongens

De tweede naam die we gebruikten voor Ellie was Pip. Dat vind ik nog steeds zo’n mooie naam. Op dat moment nog niet zo gekend en ik twijfelde dus.

Andere namen die op mijn lijst stonden waren Hazel (in het nederlands uitgesproken), Nona en Emmi. Misschien duidelijk bij vermelden dat Tars het dus niet eens was met deze selectie.

Oone

De tweede naam voor Oone was Dot. De enige reden waarom we uiteindelijk niet voor Dot hebben gekozen is omdat de naam echt niet te gebruiken is in het engels. We wonen wel in België, maar je weet nooit waar we of ze later zal wonen of werken. Ik blijf het nog steeds een schattige naam vinden.

Pip heeft ook nog even op mijn lijst voor Oone gestaan, maar in mijn hoofd hoorde die naam echt bij Ellie. Ook Hazel stond weer op de lijst. Op zich niet veel namen die we mooi vonden. Otje was misschien ook nog een kanshebber.

Benieuwd welke namen jullie nog op je lijstje stonden.

X Jess

7 gedachten over “Welke namen stonden er nog op ons lijstje voor de meisjes en welke voor een jongen?”

  1. Ik vind Ellie en Oone echt prachtige namen, maar Pip en Dot associeer ik eerder met dieren, sorry 😀 Oone heb ik trouwens hier voor het eerst gehoord en zou een kanshebber geweest zijn voor ons tweede kindje.

  2. Bij Phill hadden wij eerst Ferre voor jongensnaam , maar toch niet de klik.
    Onze meisjesnaam was Louise-Marie
    Bij Borr kwam mijn man met Bill , maar dat vond ik iets te hard trekken op Phill ?
    Nummer 1 meisjesnaam was Liv (omgekeerde van Phill) Nog steeds mijn favoriet!

  3. Wij hebben een Toontje, maar het had evengoed Tijl kunnen worden. Aangezien we allebei grote muziekliefhebbers zijn vonden we Toon het leukst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.