Ellie heeft een heel gevoelige huid. Als ze te vaak of met de verkeerde zeep gewassen wordt, wordt haar huid rood of droog, of krijgt ze droge plekken. Om de symptomen te bestrijden probeerden we al talloze zalfjes en middeltjes zoals zuivere kokosolie. Maar om het probleem bij de bron aan te pakken hebben we ook al een heleboel (natuurlijke) producten getest en ik denk dat we nu een redelijk goede combinatie hebben gevonden.

Natuurlijke badproducten

Natuurlijke en bewuste badproducten

Zoals ik eerder zei hield Ellie niet van uit het bad komen. Gelukkig is dat nu wel anders. Ze is getransformeerd in een echte waterrat. Alleen bleven we een beetje sukkelen met de producten die we gebruiken voor haar. Het is hier momenteel een soepje van producten, omdat we toch het één en ander hebben getest.

Sommige producten geven haar een heel droog velletje. Haar wangen zijn dan helemaal gebarsten zie je een aantal droge plekken op haar lichaam. Het is altijd zoeken op welk product ze dan zo fel reageert. Uiteraard zoeken we steeds producten met zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten, en een zo kort mogelijke ingrediëntenlijst.

Attitude

Natuurlijke badproducten

In die categorie stootten we al snel op de producten van Attitude. Leuke flessen, heerlijke geuren en een geweldige filosofie. Helaas kunnen we het badschuim niet gebruiken, daar reageert ze toch fel op. Geen idee waarom, want van de body wash en shampoo lijkt ze geen last te hebben. Misschien omdat de zeep te lang met haar huid in contact komt zo?

Weleda

De producten van Weleda scoren ook hoog op onze lijst. Wat ruiken ook die producten heerlijk. Wij hebben de hele Weleda babylijn. We kochten deze al voordat Ellie geboren werd. Het merk sprak ons vooral aan omdat ze met 100% natuurlijk ingrediënten werken. Mijn favorieten zijn het cremebad en vooral het welterustenbad, lekker voedend en wat een zalige geur. Van deze twee heeft Ellie helemaal geen last. Af en toe geef ik haar een badje met wat verzorgende olie, om haar huid extra te voeden.

Natuurlijke badproducten

Maar uit deze lijn kan ze dan weer niet tegen de bodymelk. Dan krijgt ze overal rode uitslag. Dus daarvoor zijn we nog op zoek naar nòg een ander merk. Ik kocht al de travelkit met testers van NAÏF, welke ook voldoen aan onze eisen op vlak van ingrediënten, en overigens ook zeer lekker ruiken. Maar die hebben we nog niet genoeg getest om een goed oordeel over te geven.

Hoe vaak in bad?

Ik probeer het baden te beperken tot één of twee keer per week. Maar sinds we begonnen zijn met Rapley is het haast onmogelijk om haar niet vaker te wassen. Als het niet echt nodig is, proberen we geen producten te gebruiken. Gewoon in bad met eventueel een restje moedermelk.

Hebben jullie nog tips voor een gevoelige babyhuid?

X Jess

8 gedachten over “Natuurlijk badproducten voor een gevoelige babyhuid”

  1. Herkenbaar met het huidje. Wij gebruiken balneum badolie wat goed helpt. Die extra vettend is. Werd destijds geadviseerd door de huisarts. Daarnaast gebruiken we ook weleda.
    Succes met verdere zoektocht!

    1. Ik ken er niet heel veel van. Maar ik denk het niet.
      Aqua/water/eau, sodium coco-sulfate, coco-glucoside, decyl glucoside, glycerin, sodium chloride, sodium cocoyl glutamate, glyceryl oleate, citric acid, sodium gluconate, sodium benzoate, potassium sorbate, hexyl acetate (fruit), methyldihydrojasmonate (jasmin).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.