Het is een hele zoektocht geweest, maar ik heb het perfecte zonnehoedje en de perfecte natuurlijke zonnecrème gevonden. Zonnebescherming bij baby’s is zo belangrijk en wordt zo vaak over het hoofd gezien.

Nog nooit was ik mij zo bewust van de zon, de schaduw en de temperatuur . Ik ben/was zo’n zonneklopper, maar met een baby kom je best niet teveel in de zon en hou je best de temperatuur in het oog. Het is dus oppassen en als we naar het park gaan of  gaan wandelen, gaan we op zoek naar de beste schaduwplek. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te smeren en aangepaste kledij aan te doen.

Zonnehoedje

Ik begon mijn zoektocht enkele weken geleden op het wereld wijde web.
Ik wist al dat ik absoluut geen vissershoedje wilde. Het is waarschijnlijk super schattig, maar ik vind het maar niets. Google bracht mij bij deze webshop. De Kleine Koning heeft een heerlijk aanbod van vintage hoedjes. Ik ben altijd zo blij als ik een nieuwe webshop leer kennen. Of mijn bankrekening daar blij mee is, is iets anders.

Natuurlijke zonnecrème

Ik was meteen verkocht en kwam er een exemplaar mijn richting uit. Weken van regen en slecht weer volgden. Tot deze week! Eindelijk kwam de zon erdoor en kon Ellie haar zonnehoedje opzetten. Ik vind het zo schattig en niet onbelangrijk, haar hoofd blijft uit de zon. Wat vinden jullie ervan?

Natuurlijke zonnecrème

Ik was op zoek naar een zonnecreme met de juiste factor en zo weinig mogelijk chemische ingrediënten. Ook voor deze zoektocht ging ik op zoek op het wereld wijde web. Ik vond na wat zoeken dit artikel. Op nummer 1 staat de zonnecrème van Lovea, te vinden in de bioplanet. Maar als ik het etiket las, stond erop dat het pas te gebruiken is vanaf 3 jaar. Dit moet volgens de wetgeving, maar ging ik toch verder op zoek naar een natuurlijke zonnecrème. De kronkels in mijn hoofd die wilden dan echt een baby zonnecrème.

Natuurlijke zonnecrème


Niet veel later kwam NAÏF met een natuurlijke zonnecrème. Alsof ze mij gehoord hadden. Wij kennen dit merk en hun producten. Perfect.

Deze zonnecrème bevat geen schadelijke stoffen en heeft factor 50. Voor een factor 50 te zijn, smeert hij heel goed uit en laat geen witte waas achter. Natuurlijk niet te vergeten, hij ruikt heerlijk. Ik kocht mijn exemplaar bij blabloom, waar anders? 😉

Tips:

  • Smeer je baby 30 minuten voor je naar buiten gaat in. Ook als je in de schaduw gaat wandelen of spelen en herhaal regelmatig.
  • Hou je baby zoveel mogelijk uit de zon en blijf tussen 12u -16u binnen indien mogelijk.
  • Doe je baby lichte katoenen kleding aan.
  • Zet een prachtig zonnehoedje of pet op.
  • Hydrateer! Geef extra borstvoeding of water.

Veel plezier!

X Jess

Hebben jullie een favoriete zonnecreme of zonnehoedje? 

9 gedachten over “Natuurlijke zonnecrème | Zonnebescherming bij baby’s”

  1. Ik ga kijken naar dat hoedje. Hier wil ze niks ophouden en ben al 3 hoedjes kwijtgespeeld daardoor. Insmeren doe ik gewoon met Aldi baby zonnespray. Werkt prima en ik vind een spray makkelijker. Maar mijn ultieme tip is gewoon binnen blijven. Veel te warm voor babys nu (en ik begeef me nu ook niet graag buiten om eerlijk te zijn)
    Bibiane onlangs geplaatst…Sunday Swatches #20: HemelsblauwMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.