Begin augustus reden wij met een volle auto richting La Rochelle om een weekje op vakantie te gaan. Om de rit wat te breken stopten we na drie uur rijden eerst in Boulogne-sur-mer bij het Nausicaá National Sea Center. Hét grootste aquarium van Europa. Dat moesten we gezien hebben. Tijdens onze bezoeken aan de Zoo van Antwerpen moeten we steevast langs gaan bij de vissen, dus we wisten dat we hiermee gingen scoren.

Nausicaá National Sea Center
Ons favoriete plekje! Een SUPER grote glazen muur met zicht op het aquarium <3

Nausicaá National Sea Center

Op Instagram kreeg ik vaak de vraag of het de moeite is om er drie uur voor te rijden en mijn antwoord is ‘ja’. Er is genoeg te doen en te zien om er een hele dag door te brengen. Onze kindjes zijn nog klein en waren vooral onder de indruk van de dieren, maar met oudere kinderen of als volwassene is het zeker ook leuk om alle weetjes en verhalen te lezen die je tegen komt op je route.

Omdat we nog een stuk te rijden hadden tot onze slaapplek moesten we het na vijf uur voor bekeken houden en we hadden nog niet alles gezien. We kunnen dus zeker nog een keertje terug gaan.

Nausicaá National Sea Center
Nausicaá National Sea Center

De verschillende routes

Bij het binnen komen is het even zoeken waar je moet zijn, maar je moet gewoon het plannetje volgen (klinkt gemakkelijk ,maar niet voor familie Van Hoof). Het is ook met een kinderwagen goed te doen, overal zijn alternatieve routes en liften voorzien om naar de volgende verdiepingen te gaan.

Wij vonden de route ‘Journey of the high seas’ de leukste route. Veel vissen en op het einde ons favoriete plekje, de grote glazen muur met zicht op het grootste aquarium van Europa. Lijkt me heerlijk als je in de buurt woont om daar gewoon wat te komen rusten. Ik kwam helemaal tot rust door te kijken naar de zwemmende vissen en de donkere ruimte.

Op de andere routes kom je ook pinguins, schildpadden, krokodillen en zeeleeuwen tegen. En ik denk als je aan Ellie vraagt wat zij het leukste vond, zal ze waarschijnlijk de boot simulatie zeggen. Op het einde van de ‘Mankind and shores’ route is er een boot simulatie. Zo kan je voelen hoe het is om tijdens een storm op een vissersboot te zitten. Ik werd een beetje zeeziek, maar zij had de tijd van haar leven.

De relatie tussen mens en dier

Nausicaá doet ook heel hard zijn best om de mensen bewust te maken van de relatie tussen mens en dier. Langs de routes vind je leuke weetjes en tips om duurzamer te leven. En jammer genoeg lees je ook gevolgen van de klimaatopwarming en de vervuiling van plastic.

Nausicaá National Sea Center

Plan je bezoek

Je kan je tickets online op datum bestellen of je kan aan de inkom je tickets kopen. Natuurlijk zijn de tickets die je online besteld iets goedkoper dan aan de kassa. En kinderen onder de drie jaar mogen gratis binnen.

Alvast veel plezier!

X Jess

#gifted

Andere leuke uitstapjes

Pairi Daiza
Zwemmen in een subtropisch zwembad
Schilderen met je peuter/kleuter
Smartgames – Binnen activiteit

Nausicaá National Sea Center. Het grootste aquarium van Europa
De natuurspeeltuin : De Averghten
De bloemenplukweide
De meerminnen, een subtropisch zwembad


2 gedachten over “Nausicaá National Sea Center | Het grootste aquarium van Europa!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.