newborn essentials and mommy musthaves

Naast de logische newborn essentials zoals liefde, warmte, eten, luiers, kleding, … zijn er een aantal dingen die het ons afgelopen weken wat gemakkelijker maakten.

Lekschalen

Ik heb ongelofelijk veel melk, dus tijdens het voeden plaats in deze lekschaal in mijn BH. Ik kan zo per maaltijd 60 ml opvangen die anders verloren zouden gaan. Op die manier verzamelde ik al heel wat melk in mijn diepvriezer. De lekschalen zijn van Medela, en doen perfect wat ze beloven. Hier horen ook nog een aantal potjes en diepvrieszakken bij natuurlijk.

Borstcompressen

Deze dingen zorgen ervoor dat je niet heel de tijd met een natte shirt rond loopt. Iedereen die borstvoeding geeft of heeft gegeven zal het met mij eens zijn, dat deze dingen onmisbaar zijn. Ik wissel tussen compressen van HEMA en Kruidvat. De compressen van HEMA absorberen beter, maar zijn dubbel zo duur als die van Kruidvat. Ik probeerde er ook van Mercurochrome, die nog eens 2,5x zoveel kosten als die van HEMA, en die werkten ook maar even goed of zelfs minder. En natuurlijk passeerden ook wasbare van Avent de revue, maar daar verlies ik nog teveel melk voor. Ik kan de was niet zo snel bijhouden en ze absorberen ook niet zo geweldig. Misschien handig voor als wat minder melk verlies.

Tepelcrème

In het begin moeten je tepels nog wat wennen aan het zuigen en dan kan deze zalf toch wat verlichting brengen. Momenteel heb ik ze niet meer zo vaak nodig , maar de eerste weken kon ik niet zonder. Mijn crème is van Medela, maar ik geloof dat de samenstelling bij elk merk ongeveer gelijk is, namelijk 100% lanoline.

Tetradoeken & spuugdoekjes

Hier kan je er nooit genoeg van hebben. Voordat ik bevallen was, hoorde ik van andere mama’s dat tetradoeken fantastisch zijn. Wel, ze hadden gelijk! Doordat ik zoveel melk heb, drinkt ons meisje gulzig en eigenlijk veel te veel, en daardoor geeft ze veel melk terug. Wij gebruiken bijna dagelijks 2-3 tetradoeken of spuugdoekjes. We gebruiken ze ook om op onze matras te leggen, haar af te drogen, als dekentje, … Wij kochten onze onder andere in HEMA. Daar verkopen ze katoenen doeken, maar ook flanellen. Heerlijk zacht!

Tutje

De zuigreflex van ons meisje was enorm sterk. Ze zocht ook altijd haar handjes of iets anders om op te zuigen. Tijdens krampjes was ze ontroostbaar. Ik kon mijn borst niet geven omdat de melk in het rond vloog en ze wilde helemaal niet drinken. Dus tegen onze zin hebben we dan maar een tutje gegeven. Ze is er veel gelukkiger door en kunnen haar zo kunnen we haar dan toch een beetje troost bieden. (Waarom heb ik het gevoel dat ik mijn keuze moet verantwoorden 🙂 ) Het tutje kocht in bij blabloom.

X Jess

8 gedachten over “Newborn & mommy essentials”

  1. Zoogcompressen, die crème en Infacol. Had hier ook een sterke zuiger en zonder tepelhoedjes had ik het niet overleefd. Tutjes heb ik allemaal mogen wegsmijten. Madam zoog liever op mijn tepel of haar lip of duim. Ah well 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.