Mensen die me goed kennen, weten dat ik een eeuwige twijfelaar ben. Sinds kort zit Ellie niet meer in de Maxi Cosi in de bakfiets. Ze kan nu best op het bankje zitten voor een langere tijd. Zo waren we dus al weken aan het twijfelen of we een helm zouden kopen en welke.

Veiligheid eerst!

Enkele weken geleden maakten we samen met mijn broer en schoonzus een tripje naar een mooi stukje natuur. Toen zijn we voor het eerst gevallen met de bakfiets.

Je zou denken dat we zijn gevallen tijdens het rijden, maar we zijn gewoon gevallen tijdens het stappen. Ik wilde een scherpe bocht naar rechts maken om een brugje over te wandelen en ik verloor mijn evenwicht.  De bakfiets viel naar rechts met mij er bovenop.

Ellie zat gelukkig links van de bakfiets dus ze hing (letterlijk) vast in haar riempjes. Ik kon het die dag maar niet uit mijn hoofd zetten wat er zou gebeurd zijn als Ellie rechts in de bakfiets had gezeten of als we tijdens het rijden hadden gevallen. Het werd dringend tijd om een knoop door te hakken voor die helm. Ook gewoon dom dat we daar zo lang mee gewacht hebben, een ongeluk is zo snel gebeurd.

Kinderhelmen van Nutcase

Bij mijn zoektocht op het internet werd duidelijk dat er niet veel kleine helmen te koop zijn. We kwam uit bij Nutcase, kinderhelmen met superleuke printjes.  Zeker een bonuspunt voor Nutcase is dat de helmen meegroeien met het hoofdje. Er zitten verstelbare stukken in verschillende maten bij die je erin kan kleven en zo kunnen meegroeien met het hoofdje. (Baby Nutty 47cm – 50 cm, Little Nutty 48 cm – 52 cm)

We hebben nog even getwijfeld tussen een Baby Nutty en een Little Nutty omdat Ellie’s hoofdomtrek net tegen het einde lag van de Baby Nutty en het begin van een Little Nutty. We zijn voor een Little Nutty gegaan omdat ze er dan langer mee kan doen en deze print is gewoon té leuk.

En zoals je op Instagram al kon zien is ze helemaal weg van haar helm. De eerste dagen heeft ze er hele dagen mee rond gelopen.

Onze helm kan je bij Odissey vinden.

Waar vonden jullie een kleine helm?

X Jess

11 gedachten over “Nutcase | Veiligheid in een bakfiets”

  1. Draag dan zelf ook best een helm als je zoveel schrik hebt. Een kind heeft er niks aan als je valt en zij heeft niks en jij ligt maanden in het ziekenhuis…. Ik heb voor J een helm gekocht van kiddimoto. Ze heeft een gigantisch hoofd (net als ik) en die past prima.

  2. Wij hebben een fietshelm van bontrager gekocht voor onze dochter. Een klassiek model van helm. Het model van jullie vind ik mooier maar ze stond er niet zo mooi mee vond ik. De helm leek in verhouding veel te groot ten opzichte van haar hoofdje. Ofwel was ik fout qua maten. Dat kan ook. 😉

    Sinds Mona mee op de fiets kan, draag ik zelf ook een fietshelm. Om dezelfde reden als hierboven al is gezegd geweest. En tegenwoordig zie je steeds meer volwassenen met een fietshelm vind ik.

    Op die bakfiets van jullie ben ik trouwens jaloers. Ooit wil ik er ook zo eentje aanschaffen. 🙂

  3. Hier ook fietshelmen op de fiets. Ik vind het ook wel leuk voor kindjes, met die kleuren en zo. Inderdaad niet zo simpel om kleine maatjes te vinden. Maar ’t gaat wel een tijdje mee.
    En ooooh… die bakfiets! Tevreden van?

  4. Oh, dus rechtstreeks uit maxi-cosi op het bankje kan? Hoe oud was ze toen ze op het bankje kon? Hier eentje nog in de maxi-cosi, en aan het twijfelen of peuterschaal dan nodig is😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.