1 maart kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Diezelfde avond haalden mijn broer en ik gans de keuken eruit! Weet je nog dat we gingen schilderen en verhuizen? Dat ging even anders. Wat we hadden heel wat onvoorziene werken.

Onvoorziene werken

Een lek in het dak

Dag twee van de verbouwingen regende het en liep het water langs de muur naar beneden. Met het verwijderen van de verf bleek heel die hoek zwart te zien van de schimmel. Op zich geen grote werken, maar best rot (hebde em?). De dakwerkers konden al langskomen en het probleem werd al (half) opgelost. Echt een geluk dat ze zo snel konden komen. Nu moeten we alles goed laten drogen. Waarschijnlijk zullen we een stuk van het dak en het plafond moeten vervangen. We zijn er nog niet helemaal uit wat we daarmee gaan doen.

Opstijgend vocht

Om dan te zwijgen van het vocht in de muren dat veel erger bleek dan we dachten. Heel de achtergevel en voorgevel moeten geïnjecteerd worden met een vochtwerend middel. Veel ken ik er niet van, maar het is de bezetting eraf halen tot aan de baksteen en de werkmannen komen met boren en ‘naalden’ een product in de muur spuiten. Nadien moeten die muren terug bezet worden, maar dat zal pas kunnen als het volgende puntje in orde is.

Het rotte schuifraam

Tijdens die week zagen we ook dat het houten schuifraam achteraan volledig rot is. Het houten frame is volledig zacht door opname van vocht. Dus …. die kunnen we ook vervangen. Momenteel zijn we volop bezig met offertes op te vragen, maar de meesten hebben een levertermijn van 8-10 weken. We zullen dus sowieso verhuisd zijn als ze dit komen aanpakken.

Pas als ze het raam zijn komen plaatsen kunnen we alles bezetten en verder schilderen in de woonkamer. Dat deel blijft dus een bouwwerf voor de komende twee maanden.

De verf komt van de muren

Los van alle problemen moesten we natuurlijk ook schilderen. Bleek dat ook niet zo simpel. Geen idee waarom, maar de verf kon je zo van de muur pellen. Wie me op Instagram volgt heeft hier een filmpje van gezien. We hebben van een aantal muren eerst de verf moeten afhalen voor we konden beginnen. Uiteindelijk hadden de donkerste muren een laag vliesbehang en vier lagen verf nodig.

Eerste voor en na foto’s

We zijn nu een dikke maand verder en het is tijd voor de eerste voor en na foto’s. Vooral veel foto’s van de keuken, want uiteindelijk is het verschil daar het grootst. Ik kijk er naar uit dat ik jullie het eindresultaat kan tonen, want het begint serieus mijn voeten uit te hangen. Verbouwen met kinderen is geen lachertje.

Onvoorziene werken
Onvoorziene werken
Onvoorziene werken
oude keuken er uit
Onvoorziene werken

De meisjes hun kamer.

Onvoorziene werken
Strippen van een muur
Onvoorziene werken

X Jess

Zie ook de tranformatie van de eetkamer en deel twee : de afwerking van het huis.

Eén gedachte over “De verbouwingen zijn gestart | Deel 1: onvoorziene werken”

  1. Er komt heel veel bij kijken als men gaat verhuizen en flink moet verbouwen…..
    Daardoor komt men vaak later achte lekkages, schimmel etc…

    Heel veel succes…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.