Als baby en peuter hadden beide kinderen al last van een gevoelige huid. Het is een hele zoektocht geweest om de juiste producten te vinden. De producten die ik met jullie deel, zijn ook de producten die werken voor onze kinderen. Waar ik vooral op let, zijn de producten zonder parfum en speciaal gemarkeerd als producten voor een gevoelige huid.

Een gevoelige kinderhuid

Ellie had als baby een rode huid nadat ze uit bad kwam, maar uiteindelijk had zij niet zoveel last van bepaalde producten. Wij kozen van het begin voor ecologische en natuurlijke producten, dus dat zal zeker ook geholpen hebben. Het is vooral Oone die een super gevoelige huid heeft. Droge plekken, barstende huid, …. We zijn dus beginnen zoeken naar de ideale producten.

Wij proberen ook maar maximaal één keer per week in bad te gaan en enkel met zeep te wassen als het nodig is. Tussendoor is het enkel opfrissen of een snelle douche als ze vuil zijn, maar dan zonder zeep.(Water maakt ook proper) Kinderen moeten echt niet zo vaak gewassen worden.

Onze favoriete producten

Mustela

Iedereen (her)kent de heerlijke geur van Mustela, maar wist je ook dat specifieke lijnen hebben voor bepaalde huidtypes? Niet zo lang geleden kwamen met een specifieke lijn voor elke huidtype. Je hebt een lijn voor een normale, droge, zeer gevoelige en atopische huid. En de lijn voor de atopische huid is de lijn die perfect past bij ons gezin. Een speciale formule zonder parfum om te atopische huid te verzachten. Neem zeker eens een kijkje op de site van Mustela om te weten te komen welke lijn perfect bij jou gezin past.

Van deze lijn gebruiken wij vooral de zeep, olie en shampoo.

Louis Widmer badolie

Een heel specifiek product is deze badolie. We kregen deze fles ooit van iemand en sindsdien mijn favoriete badolie, ook voor mezelf. Heel voedend en niet super vettig. Tijdens de wintermaanden is vooral Oone’s huid enorm droog en kan deze olie helpen om haar huid wat extra te voeden.

Misschien één minpuntje. Deze olie heeft wel een (heerlijk) parfum, maar hier reageert Oone niet op, dus vooral zoeken wat zelf bij je kind past.

Weleda Baby

Als ik aan newborn en baby’s denk, haalt mijn geheugen meteen de geur van Weleda boven. Dit waren de eerste producten die we gebruikten voor de meisjes. Ik hou van de kruidige geur en perfecte zachte producten voor een gevoelige huid. Als ik één favorietje mag kiezen, dan kies ik voor de (nacht) crèmebad.

La Roche-Posay

Elke mama kent La Roche-Posay, zeker de Lipikar bodylotion. Wij hebben zelfs een fles in de badkamer en een fles beneden in de keuken staan. Er zijn momenten dat Oone op haar benen plekken heeft die wat barsten en smeren we deze lotion op die plekken. Zeker als we tijdens een hele koud dag naar buiten gaan, kan het helpen om haar huid extra te beschermen.

Naïf

Naïf gebruikten we meer als de kinderen klein waren, maar zeker ook het vermelden waard. Hele zachte producten, maar best wat parfum aanwezig. Onze kinderen reageerden niet op het parfum in hun producten.

Beautyplaza heeft trouwens geregeld kortingen op verschillende producten en merken.

Laat zeker weten als je zelf nog producten en/of merken kent.

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.