IMG_20170223_160804_860

Blogcollega Nathalie kwam met een idee om een boek te laten rondreizen. Het boek  ‘ik wil een overzicht’ komt van bij Sofie en reist na mij door naar Ineke. Een boek met tips over organiseren.

Toen de oproep werd gedaan, vond ik het meteen iets voor mij. Een boek over organiseren. Niets dat ik liever doe. Begin dit jaar zijn we alvast begonnen met de extra kamer aan te pakken. Hier stond een grote PAX kast van IKEA die super veel plek innam en spullen konden erin verdwijnen. Dus hebben we nieuwe IKEA kasten in onze slaapkamer gezet en de PAX kast serieus onder handen genomen. Wel vijf of zes vuilzakken gingen naar de kringloop. Allemaal schoenen, kleren en handtassen die manlief en ik niet meer gebruikten. Heerlijk, dat gevoel. Minder rommel, meer overzicht en je wordt er gewoon instant blij van.

Lijstjes

In het boek staat er een hoofdstuk over lijstjes maken. Ik weet dat het beter organiseren is met een lijstje, maar vaak vergeet ik het. Dus ik ben begonnen met een lijstje op te hangen in de keuken. Telkens iets op was of we hadden iets nodig, zette ik het op het lijstje.

IMG_20170223_160735_515.jpg

Ik moet zeggen dat het rust brengt als ik boodschappen moet doen en we vergeten veel minder. Ook super handig als manlief de boodschappen gaat doen. Hoeft hij enkel het lijstje van de muur te halen en hij is klaar om te vertrekken. Als ik echt eens zot wil doen, schrijf ik het lijstje over in de volgorde dat ik door de winkel ga. Zo ben ik zeker dat ik echt niets vergeet.

IMG_20170223_160839_839

Het volgende op mijn lijstje was een lijstje voor ons kleine uitje. (Zie je wat ik hier gedaan heb? :p)

Voor grote vakanties maak ik altijd een lijstje, want ik ben zo bang om iets cruciaal te vergeten. Maar kleine trips plan ik eigenlijk nooit, tot nu. Een lijstje maken brengt gewoon veel meer rust.

organiseren

Soms helpt het gewoon om bepaalde dingen eens op te schrijven. Voordelen/nadelen, voor/na, plannen, …

Welk plekje in jou huis heeft dringend een overzicht nodig? 

X Jess

8 gedachten over “Ik wil overzicht | Lijstjes, lijstjes, lijstjes”

  1. Voor de boodschappen gebruiken wij een app (groceries) die een gedeelde lijst bevat, dus we kunnen elk iets toevoegen op de lijst. En de items kun je per categorie onderverdelen en sorteren, dus heb ik categorien per rayon gemaakt en in de volgorde van het parcours in de winkel. Superhandig! Voor de zak voor de creche heb ik ook een lijstje ophangen oo de frigo in de berging. Ondertussen ken ik dat al vanbuiten maar het kwam wel goed van pas in die eerste crechemaanden. Verder hebben we ook een gedeeld lijstje van “todo’s”. Lijstjes maken het leven zoveel makkelijker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.