Wie graag dierentuinen bezoekt, mag zeker Pairi Daiza niet overslaan. Ondertussen bezochten we het park tweemaal en ik raad het echt aan. Wie niet weet wat doen tijdens een vrij moment, het weekend of de vakantie moeten zeker verder lezen. Ik beloof dat het je niet zal teleurstellen.

Pairi Daiza

De dieren

Het fijne aan het park, vind ik de vele verschillende dierensoorten.

Tijdens ons bezoek in oktober bezochten we vooral de grotere dieren zoals de leeuwen, de giraffen, de zebra’s en de olifanten. Een safari dus. Op dat moment wisten we al dat we voor Oone’s geboortekaartje een zebra zouden gebruiken, dus ik wilde absoluut de giraffen en de zebra’s gaan bekijken.

Pairi Daiza

Nu, in april, maakten we een andere toer en vonden we vooral de vogels, kuikens en kinderboerderij leuk, waar net nieuw leven was. Ellie is op een leeftijd dat dieren bekijken van op afstand niet zo heel leuk is. Dus ideaal om de kinderboerderij te bezoeken. Super schattig om de kleine geitjes en lammetjes te zien, en heel leuk voor Ellie om er zo dicht bij te kunnen komen.

Pairi daiza

Ik weet dat Pairi Daiza bekend staat om zijn reuzenpanda’s, maar die zaten beide keren binnen en kon je ze amper zien. Waar ik ook wel respect voor heb natuurlijk, dat die dieren ook de rust kunnen opzoeken. Maar er zijn andere plekjes in het park die voor ons veel interessanter zijn. Ik weet dat ik de eerste keer zo versteld stond hoe dicht je bij de giraffen kon komen. Als ze daar zelf zin in hebben kan je ze zelfs aaien. En het aquarium is ook prachtig en dat scoort altijd geweldig bij Ellie.

Natuurlijk zijn er nog meer bijzondere plekjes, maar ik denk dat we zeker nog een keer moeten terug gaan. Elk bezoek vinden we wel een nieuw favoriete plekje. Het park is zo groot dat je meerdere bezoekjes nodig zal hebben om alles te zien.

Pairi daiza

De trein

Wat je zeker ook moet doen als je er bent, is de trein nemen. Deze neemt je mee doorheen het hele park. Je ziet hierdoor heel veel dieren en een stukje achter de schermen, maar het is ook gewoon superleuk om mee te rijden met een echte stoomlocomotief.

Eerlijk is eerlijk. Ik vind het alleen een beetje jammer dat je daar apart nog voor moet betalen. Uiteindelijk betaal je best al wat voor je inkom.

Pairi daiza

Toegankelijkheid

Het park is zeker te doen is met de kinderwagen/bolderkar/rolstoel, maar weet dat je dan veel moet omlopen. In oktober hadden we de kinderwagen eigenlijk niet nodig voor Ellie en dan had ik best spijt dat we hem mee hadden. Er zijn heel veel trappen.

Nu konden we niet anders. Ik zag het niet zitten om Oone de hele dag te dragen op zo’n warme dag. Doordat we nu een ander deel van het park hebben gedaan, was het best te doen. Ook altijd handig om een picknick mee te pakken.

Pairi daiza

Ik raad ook aan om stevige wandelschoenen te dragen of zelfs laarzen als het heeft geregend. Het park is echt groot, dus een stevig stukje wandelen. Slimme Jessica had de eerste keer nieuwe schoenen aan. Zandpaden en regen zorgden voor modderige toestanden en je kan al raden hoe die schoenen eruit zagen.

De speeltuin

Vorige keer was het aan het regenen en nu vonden we het te warm, maar er is daar een gigantische speeltuin. Klimrekken, glijbanen, schommels, … Het lijkt mij vooral een handig plekje als je wil picknicken. Zo kan je zelf rustig eten, terwijl de kinderen even gaan spelen.

De sfeer

Naast de dieren, de trein en de speeltuin is het gewoon ook gezellig vertoeven in Pairi Daiza. Het decor is zo zorgvuldig gekozen. Er zijn verschillende werelden en dat valt meteen op als je binnen komt. Als ik eens verder lees op de website vind je ook meteen meer uitleg over elke deeltje. Daar is echt goed over nagedacht, je waant je even in Indië of Azië.

Pairi Daiza

De prijs

Ik vind het prijzige tickets, maar weet wel dat je daar een hele dag zoet bent. Als je inkom (32€ voor volwassene en 27€ vanaf 3 jaar) + parking (7€) + trein (4€) rekent dan is het toch een duur uitstapje. Maar zoals ik al duidelijk heb laten merken, is het zeker de moeite waard.

Moest je gaan , check dan even op deals.be of er een korting beschikbaar is (ook handig voor andere uitstappen – tip van tante Jessica).

X Jess

Andere leuke uitstapjes

Pairi Daiza
Zwemmen in een subtropisch zwembad
Schilderen met je peuter/kleuter
Smartgames – Binnen activiteit

Nausicaá National Sea Center. Het grootste aquarium van Europa
De natuurspeeltuin : De Averghten
De bloemenplukweide
De meerminnen, een subtropisch zwembad


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.