Er moet me weer iets van het hart. Ik krijg op Instagram de laatste tijd veel privé berichten van mama’s die mij vragen hoe ik alles klaar speel. Waarom mijn huis er zo opgeruimd uitziet, waarom mijn kinderen altijd netjes aangekleed zijn, waarom ze zo goed gezond eten,…

Los van het feit dat het niet altijd zo is hier in huis. Laat me duidelijk zijn dat dit vaak te koste van mezelf gaat. En dat wens je niemand. Fuck perfectie.

Perfectie is vermoeiend

Perfectie is vermoeiend

De reden waarom ik dit blogbericht schrijf, is omdat ik niemand wil aanmoedigen om het zo goed te willen doen als ik. Ik ben absoluut niet gelukkiger dan iemand anders omdat mijn kinderen gezonder eten of mijn woonkamer opgeruimd is. Integendeel.

Ik kan jaloers worden om ouders die al eens foert zeggen. Alles goed willen doen is heel vermoeiend. En daar komen ook veel tranen bij omdat het voelt als falen als het anders gaat. Ik probeer er geen wedstrijd van te maken op mijn account. En ik zal ook altijd de verschillende kanten van ons leven laten zien. Iedereen doet het op zijn eigen manier!

Social media bedriegt

Social media maakt het ons niet altijd gemakkelijk. Overal zien we perfecte plaatjes waar zelfs de rommel er gestyled uitziet. In mijn stories ben ik naar mijn gevoel eerlijk, maar de foto’s in mijn feed zijn nog altijd zorgvuldig gekozen. Vergeet dat niet en laat je dus niet beetnemen. Iedereen heeft zijn problemen en zoekt de mooiste plaatjes uit om bijvoorbeeld op Instagram te zetten.

Wat ik dus wil zeggen is, weet dat het hier ook niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dat ik beter wat meer die perfectie zou loslaten. En daar wordt momenteel aan gewerkt.

Deel jou #fuckperfectie op Instagram en tag @jessicanobels.

X Jess

Lees ook: Bewust maar niet perfect