Wij proberen nog altijd om merendeel van de tijd onze kinderen suikervrij op te voeden. Dit jaar krijgen ze zeker een chocolade ei, maar het leuke aan Pasen is om veel eieren te zoeken in de tuin. Voor hen niet zo leuk dat ze 20 chocolade eieren zou zoeken en maar eentje mag opeten. Dus net zoals Ellie’s eerste pasen, vullen we dit jaar de paaseieren zelf. Ik vond vuleitjes in HEMA en ik geef je enkele ideeën om zo’n eieren te vullen.

Ik weet dat het plastic eieren zijn. Het eerste jaar kochten we kartonnen eieren, maar die leefden niet lang. Uiteindelijk kan je met deze eieren jaren verder. Op die manier is het ook duurzaam.

Je kan ook altijd kiezen om gekleurde eieren te verstoppen. Ineens een leuke activiteit om te doen samen met de kinderen.

7 ideeën om plastic paaseieren te vullen

7 ideeën om plastic paaseieren te vullen

1. Fruit of gedroogd fruit

Onze kinderen lusten heel graag fruit, dus we zouden ze zeker blij maken met blauwe bessen, druiven, rozijnen, gedroogde mango, gedroogde bananen, …

2. Suikervrij snoep

‘Snoep’ gemaakt van fruit zoals Bear Nibbles of snacks van De kleine keuken of Ella’s Kitchen. In Colruyt heb je het merk N.A! met heerlijke fruit snacks.

3. Kleine speeltjes

Ik denk dan aan een stuiterbal, een stempel, parels, kleine Schleich diertjes, …

4. Een bouwpakket

Je kan kiezen om bijvoorbeeld een bouwpakket onder te verdelen in de eieren. Playmobil en LEGO zijn daar ideaal voor. De lege doos kan je ook ergens verstoppen en de inhoud verdelen in de plastic paaseieren. Je kan dit natuurlijk met andere bouwpakketen ook doen, enkel even zien dat het klein genoeg is om in de eieren te passen.

5. Stickers /tattoos

Ik vond het vroeger zo leuk om in mijn Spice Girls lolly een sticker te vinden, dus waarom niet in een paasei. Wij kopen onze tattoo’s bij Duckystreet.

6. Bloemzaadjes

Ellie is met de nieuwe tuin helemaal in de ban van zaaien en planten. En de lente is het ideale moment om bloemen te zaaien. Onze voorkeur ging uit naar wilde bloemen, die kan ze zelf overal zaaien zonder wat verkeerd te doen.

7. Een raadsel voor een groter geschenk

Wij geven met Pasen geen cadeautjes, maar ik ken heel wat gezinnen waar ze dat wel doen. Je kan op niveau van je kind een raadsel in een ei steken dat verwijst naar een groter cadeautje.

Veel plezier met vullen! En natuurlijk hou je de eieren bij om de jaren erna opnieuw te vullen. ?

X Jess

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.