Nu Ellie bijna 10 weken oud is, is het tijd om deze tag in te vullen.

Hoe oud is je kindje nu?
9 weken en een paar dagen oud. Zo cliché, maar wat vliegt de tijd.

IMG_7445

Hoe voel je je?
Goed, dat was de eerste weken heel wat anders. Ik heb af en toe wat last van het slechte weer, maar wie niet. Ik heb het idee dat ik vaker buiten kom nu ik bevallen ben. Ik heb een maatje om mee te gaan met mij.

Nog last van kwaaltjes?
Ik heb af en toe nog last van mijn litteken. Ik heb ook veel last van mijn rugspieren. Dit komt omdat ik lang stil heb gelegen en mijn spieren moeten terug wennen aan het wandelen, …

Misschien heel raar, maar soms heb ik nog het gevoel dat ik had toen Ellie tegen mijn ribben duwde. Ze heeft haast heel de zwangerschap met haar voetje tegen mijn ribben gezeten, en toen ze net geboren was zag je dat ook aan dat voetje. Herkent iemand dit?

Is je eetlust veranderd?
De eerste zeven weken had ik helemaal geen honger. Ik vergat ook vaak te eten of te drinken met hoofdpijn tot gevolg. Afgelopen twee weken kan ik eten wat ik wil en ik blijf honger hebben.

Zwangerschapskilo’s?
Ik woog niet weinig toen ik zwanger werd, maar ik ben 15 kg aangekomen. Een week later ongeveer was ik al 12 kg terug kwijt. Sinds dan blijf ik hangen. Dus ik zou nog 3 kg moeten verliezen om terug op gewicht te zijn, maar er mag altijd meer af. Ik heb de eerste weken vooral in de zetel gelegen, dus nu ik meer wandel hoop ik die er ook nog af te krijgen.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?
Mijn zwangerschap was echt zalig. Ik zou het zo opnieuw doen. Naast milde kwaaltjes had ik eigenlijk niet erg veel last van zwanger zijn. Ik had natuurlijk wel het geluk dat ik thuis mocht blijven tijdens de zwangerschap.

Hoe kijk je terug op je bevalling?
Nog steeds kan ik het er niet over hebben zonder te huilen. Het was best een traumatische ervaring. Ik hoop echt dat de volgende bevalling iets beter zal gaan. Mijn bevallingsverhaal kan je hier lezen.

Liever nog zo’n zwangerschap of liever nog zo’n bevalling?

Zeker zo’n zwangerschap. Die bevalling wil ik nooit over doen en wens ik ook niemand toe.

Zijn er dingen die je anders had gewild?
Goh, er zullen wel dingen zijn. Uiteindelijk kan je de tijd niet terug draaien, dus laten we het niet hebben over wat als . Zoals het vriendje zou zeggen: ‘Wat als den hemel naar beneden zou vallen, dan waren alle mussen dood.’

Hoe is het met jullie kindje?
Supergoed! Ze slaapt goed, ze eet goed, ze groeit goed en is vrolijk.

Hoe zijn de nachten?
Zalig. Tijdens een goede nacht slaapt mevrouw van 22u tot 6 á 7u. Een ‘slechte’ nacht is van 22u tot 4u30. We hebben hier echt geluk mee. Ik heb geen idee waarom Ellie zo goed slaapt. Overdag eet ze om de 2-3 u, maar s’nachts kan ze dan best lang zonder eten.

Vannacht gaf het vriendje een flesje moedermelk om 5u en sliep ze terug tot 9u30. Dat gaf mij een nachtrust van 9 uur.

IMG_7319

Genietmomentjes?
Zijn alle momentjes niet genieten? Stomme dingen zoals babysokjes in de was kunnen mij gelukkig maken. Waar ik het meeste van geniet zijn de momenten dat Ellie na het eten bij mij in slaap valt. Heerlijk samen knuffelen.

De grootste verandering?
Momenteel is er niet zo heel veel veranderd. Misschien de extra wasmachines die we moeten draaien :-). De grote verandering zal er zijn als ik terug moet gaan werken.

Aan het werk?
Nee, ik neem mijn ouderschapsverlof op, omdat ik Ellie nog niet kan achterlaten. Ik wil graag zes maanden full time borstvoeding geven en zie dit niet gecombineerd met werken. Hierdoor ben ik thuis tot half mei.

Jouw tip voor (aanstaande) moeders?
Luister naar jezelf! Probeer niet teveel te luisteren naar anderen, het maakt je enkel onzeker. Uiteindelijk weet jij altijd het beste wat JOUW kind nodig heeft.

IMG_7355

X Jess

5 gedachten over “POST PREGNANCY TAG”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.