Wat een weer is het al geweest. Ik denk dat we nu echt kunnen spreken van een hete zomer. En dan gaan we, goeie Belgen als we zijn, al eens naar een meertje of de zee om af te koelen. Tot voor kort had Ellie niet meer nodig dan een lepel en een potje om in het zand of in bad te spelen. Ze zou zich zo nu nog steeds wel even kunnen bezig houden, maar met de zomervakantie die eraan kwam wilde ik graag wat leuke spulletjes voor haar. Niets zo leuk als samen in het zand spelen. En natuurlijk wilden we iets dat vele zomers zou meegaan. Bij Hannelotje kwam ik het merk Quut tegen. Degelijk materiaal, mooi ontwerp en multi-functioneel. Ideaal! Ons uitstapje naar De Mosten was het ideaal moment om het speelgoed mee te nemen en uit te testen.

Quut

About Quut

Zoals jullie ondertussen weten, ben ik enorme fan van Belgische producten. Quut is zo’n geweldig merk van Belgische bodem. Het team van 12 mensen heeft al 20 jaar ervaring en samen hebben ze 24 kinderen. Genoeg testpersonen in huis dus. Door hun duurzaam ontwerp, gaat dit speelgoed jaren mee.

Het is super stevig en het ziet er gewoon ook heel erg leuk uit, toch?

Quut

Wij hebben de bal-emmer, de grote schep met zeef en ’triplet’. Ze hebben zoveel meer, je kan hier alvast een kijkje nemen. De zand/sneeuw vormpjes lijken me ook nog leuk, die staan nog op men lijstje.

Fantasie

Het fijne aan dit speelgoed is dat ze haar fantasie volledig kan gebruiken. Elk stuk kan op verschillende manieren gebruikt worden en mee gespeeld worden. Op de website van Quut kan je zien wat je er allemaal mee kan, maar laat je vooral niet tegenhouden om ermee te doen waar jij zin in hebt.

Een leuk weetje! Je kan ze trouwens niet alleen gebruiken op het strand, maar ook in bad, in de tuin en zelfs in de sneeuw. Ik weet wat papa deze winter gaat doen als het sneeuwt.

Quut

Prijs

Bal-emmer ‘Ballo’: €17,50
Grote schep met zeef ‘Scoppi’: €22,50
‘Triplet’: €8,50

Ik kan er natuurlijk niet omheen dat het speelgoed wat prijziger is dan het gemiddelde strand-emmertje en -schepje. Maar als ik zie dat het goedkope strandspeelgoed van vorig jaar al stuk is, denk ik dat dit een betere keuze is. Als je elk jaar nieuw speelgoed moet kopen, telt dat ook al gauw op en ecologisch gezien kan je daar ook vragen bij stellen. Ik betaal graag wat meer voor duurzaam materiaal. Materiaal waarvan ik zeker ben dat het jaren zal meegaan en dat ik eventueel zelfs nog kan doorgeven.

X Jess

Deze review is in samenwerking met Hannelotje. Een webshop van een leuke gezin met kinderen van hetzelfde geboortejaar als Ellie en Oone. Het is altijd fijn om nieuwe leuke webshops te vinden. 

Meer leuk speelgoed?

Open ended speelgoed
Wishbone bike 3-in-1
Leuke prentenboeken
Grimm’s regenboog

Speelgoedlijst 2-5 jarigen

Eén gedachte over “Quut | Het hipste strand-en waterspeelgoed”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.