Na al die theorie is het natuurlijk ook leuk om met jullie te delen wat wij hier nu van vinden. Of beter gezegd, wat Ellie hier van vindt. De eerste weken Rapley

Dag 1

Een dag waar ik een beetje tegenop zag en een dag waar we ook naar uit keken. Vanaf vandaag zal ze meer eten dan enkel borstvoeding.

We kozen om te beginnen met avocado. Papa’s lievelingsvrucht en een neutrale smaak.

Ze wist meteen wat ze ermee moest doen. Ze bracht het netjes naar haar mond en trok geen gekke bekken. Als ze er een stukje af kreeg, kwam het er meteen terug uit hoor. Maar ze leert in ieder geval smaken kennen.

Niet meteen de beste keuze, want het was veel te glibberig en alles hing meteen vol. Maar we hadden allemaal pret.

IMG_8498

De eerste week

We wilden eigenlijk elke groente, fruit of vrucht drie dagen achter elkaar geven om te zien hoe ze erop reageerde. De fun was te groot en al snel volgden andere groenten en fruit. Deze groente en fruit at ze afgelopen twee weken en er gaan er nog heel veel bijkomen.

PicMonkey Collage

De komkommer in het groot, want dat is momenteel haar favoriet. Hier krijgt ze het meeste van binnen en is ze niet snel beu. Ook een groente die ik altijd in huis heb. Ik moet het enkel wassen en snijden, gemakkelijk toch?

 

De foto’s

IMG_8502
De vuile boel na het eerste hapje. Die foto kon niet ontbreken.

 

IMG_8520
Een banaan met Pasen. Een tip die ik zag op het internet. Een stukje schil laten, zodat ze grip heeft. Ook zeker een succes.

 

IMG_8682
Je ziet dat we al een beetje slimmer werden. Een slab zonder kleren aan. Dat ze wat van de wortel binnen had, werd snel duidelijk in de luier :-).

 

IMG_8679
Hier werden we héél slim. Een slab met lange mouwen. En als lunch, de favoriet: komkommer. Ook super gemakkelijk. Ik heb het altijd in huis en deze kan je gewoon rauw geven.

 

IMG_8736
Een boterham met avocado

 

IMG_8763
We probeerden ook eens een fruitpapje in een knijpzakje. Maar ze had geen idee wat ze hiermee moest doen. Ze spuwde alles uit en liet haar tong naar buiten hangen met daaraan de fruitpap. Super schattig om te zien, maar we houden het toch maar op stukken.

 

Mevrouw viesneus

Nu is het zo fijn om met haar aan tafel te zitten. Je ziet ze ontdekken en je ontdekt zelf ook smaken. Ik ben zelf een viesneus en ergens moet ik dat loslaten, want ik wil absoluut niet dat Ellie een slechte eter is. Ik probeer dus mijn vingers af te likken als ik de avocado aanraak in plaats van mijn handen af te vegen. Het is een kleine stap, maar het is er ene. Het zal even wennen zijn om haar groenten en fruit te geven waar ik zelf mijn neus voor ophaal.

Groeien

Vanaf dit moment lijkt ze elke dag iets nieuw te leren. Ze kan sinds gisteren ineens zitten, ze houdt ervan om het zotteke uit te hangen, …

IMG_8757

Ik ben helemaal verliefd op dit kleine mensje.

Wat was jullie kapoen zijn/haar eerste hapje?

X Jess

 

4 gedachten over “Rapley/Kleintjes methode: De eerste weken”

 1. Fijn artikel!
  Leuk om te zien hoe jullie dochter de smaken proeft van diverse groentes en verschillende soorten fruit!
  Die uitdrukkingen die zo een kindje maken zijn zeer lachwekkend om te zien.
  Goed dat ze nu kan zitten.

  Xoxo

 2. Zo leuk om te zien 🙂 Ik heb een gulzigaardje die zonder moeite een halve banaan in haar hamsterwangen steekt, dus die bananenschil eraan laten is geen goei plan (maar wel een goed idee!). Eerste hapje was bloemkool en dat was geen topper (achteraf gezien was dat geen aanrader om mee te beginnen begreep ik :p )
  Bibiane onlangs geplaatst…Bloggers be like…. TagMy Profile

  1. Dat is het leuke aan andere mensen kennen die het al eerder deden, kan je zien hoe die het nu doen. Leuk om te lezen dat ze het goed doet. Iets dat ze helemaal niet lust??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.