Wisten jullie dat je je was kan doen met schillen? Ik tot voor kort ook niet. Ik zag Seepje voor het eerst voorbij komen op de mama facebookgroep (natuurlijk ouderschap). Helemaal verbaasd van het concept, maar het maakte me wel nieuwsgierig. Vooral: is je was dan wel proper? Ruikt je was dan wel lekker genoeg?

Seepje

Wat is Seepje?

(bron)

Seepje wast met schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht, afkomstig van de Sapindusbomen die in overvloed groeien in- en rondom het Himalaya gebergte. Vanwege het gunstige klimaat in Nepal groeien daar de grootste vruchten van de hoogste kwaliteit! Wanneer de schil van de vrucht gedroogd is beschikt deze over bijzondere eigenschappen…

Deze schillen bevatten namelijk saponine, een soort natuurlijk zeep dat reinigt en antibacterieel werkt. Wanneer de schillen, in jouw wasmachine, in aanraking komen met water scheiden ze deze natuurlijke vorm van zeep af. De lokale bevolking in Nepal gebruikt de schillen dan ook al jaren voor het wassen van kleding!

De Seepje schillen maken zowel de gekleurde als witte was heerlijk schoon en zacht. Je kunt ze zelfs gebruiken voor delicate stoffen zoals zijde of wol! En het mooie is, dat Seepje altijd en overal een positieve impact nastreeft. Zo kunnen we samen de wereld schoner en mooier wassen.

Hoe gebruiken?

Dit is de vraag die ik meteen krijg als ik aan mensen vertel dat wij wassen met schillen. Het is nog nooit zo simpel geweest. (De hele uitleg staat trouwens ook op de verpakking).

In het doosje zitten de schillen, een zakje en een flesje etherische olie (als je de schillen met een geurtje koopt)

Seepje
  • Je doet 4 hele of 8 halve schillen in het zakje en steekt deze bij je was in de trommel.
  • Als  je een doosje met een geur hebt, doe je tien druppels in het wasverzachtbakje.
  • Machine aan en klaar! Het voordeel is, dat Seepje op alle temperaturen kan gebruikt worden.
  • Als je drie beurten hebt gewassen met de schillen, gooi je ze in de vuilbak en gebruikt je er nieuwe.

Seepje en wasbare luiers?

Dé vraag die ik meteen stelde aan Seepje zelf.
‘Kan ik Seepje gebruiken bij mijn wasbare luier was?’.

Zij lieten mij weten dat Seepje kan gebruikt worden voor alle soorten was en dus ook voor de luiers. Met alle soorten bedoelen ze: katoen, wol, zijden, kookwas, ….
Natuurlijk was dit het eerste wat ik wilde testen als het pakketje binnen kwam.

Mijn luiers zien er na het wassen even goed uit als anders en ruiken heerlijk naar lavendel. I.D.E.A.A.L!

Seepje is niet alleen ecologisch maar ook fairtrade. Hierover vindt je meer op hun website.

Waar kan ik ze vinden?

Ik kreeg ze via de shop zelf, daar kan je online bestellen. Dit kan ook bij Blabloom. Seepje heeft op hun website ook een zoekfunctie om te zien waar ze te koop zijn in je buurt voor als je graag in een bakstenen winkel shopt.

Ik ben alvast fan!

X Jess

4 gedachten over “Seepje | Laat de natuur je was doen! Wassen met schillen?!?”

  1. Interessant! Al hoor ik op fb pagina wasbare luiers wel veel waarschuwingen voor zulke ecologische zepen en het wassen van wasbare luiers. Dus ben benieuwd hoe het gaat over een drietal weken 😉 Of dat ze dan nog fris zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.