Ze zeggen wel eens ‘wijsheid komt met de jaren’ en in dit geval klopt het. De lente komt eraan en zoals elk jaar staat social media vol met nieuwe workouts, schema’s, shakes, diëten, voor – en na foto’s,… ( ik ben even schuldig hoor). En ik zou liegen moest ik zeggen dat het me niets doet. Maar sinds vorig jaar gaat het voor mij over #selflove. Het leven is meer dan alleen slank zijn Jessica!

#selflove

#selflove

Als ik terug kijk, ben ik altijd ongelukkig geweest met mijn uiterlijk. Ik vond me altijd te dik. Als ik nu terug kijk naar de moeilijkste periodes (de periodes dat ik dagelijks huilde omdat ik niet durfde buiten komen) vind ik mezelf prachtig. Waar die jonge Jessica aan dacht of mee zat! En zo probeer ik het nu ook te bekijken. Binnen tien jaar ben ik niets met de herinneringen aan de rand van het zwembad, me zorgen makend over mij lichaam. Ik ben wat met de herinneringen met de kinderen IN het zwembad. De mama die mee zot deed in het water.

En de mensen die me graag zien, zien me ook graag voor wie ik ben en hoe ik eruit zie. Ik moet het dagelijks voor mezelf herhalen, maar wat moet dat moet. Het is zeker niet alle dagen even gemakkelijk, maar groeien doe je met vallen en opstaan.

“Be not afraid of growing slowly, be afraid only of standing still.”

2020

De lockdown vorig jaar gaf me een schop onder mijn billen. Ik had alle tijd van de wereld om enkel aan mezelf te denken. En dat had ik net nodig. Na mijn burn-out in 2019, deed die lockdown deugd. Niets anders dan mijn gezin en de focus op mezelf. Mij hoorde je vorig jaar niet klagen.

#selflove

Ik kocht een nieuwe (grotere) sportbeha en sportkledij en ik startte met het ‘start to run’ programma. Na een aantal blessures geraakte ik aan die fantastische 5km. Zo liep ik tien maanden minstens twee dagen per week. In het begin kwam ik zeker aan die drie keer per week, maar vanaf september werd het drukker en geraakte ik amper aan twee keer per week (wat zeker ook helemaal goed is).

Ik verloor geen enkele kilo en ik verloor geen kledingmaat, maar ik voelde me wel goed. Ik had meer zelfvertrouwen en ik stond sterker in mijn schoenen. Ik woog/weeg te veel, maar ik was sterk. Dat is wat zelfvertrouwen doet!

2021

Eind december verloor ik de moed en werd het druk met de lancering van Studio mama. Maar stoppen met sporten deed ook mijn zelfvertrouwen verdwijnen. Ik voelde me niet goed in mijn vel. En net dat zelfvertrouwen wil ik terug.

In februari, samen met de eerste zonnestralen begon ik terug aan een sportroutine. In lopen had ik even geen zin, maar ik vond plezier in leuke HITT workouts. Ik zoek op YouTube een leuke korte workout en geniet van die me-time. Ik sport op de dagen dat ik douche. Want ik ken mezelf, als ik vandaag douche, zal ik nooit de dag erna sporten.

The new me

Ik zal nog altijd geen kilo’s of kledingmaat verliezen, maar deze zomer wil ik met meer zelfvertrouwen stralen in mijn prachtige zomerjurken. Want het leven is te kort om mij constant zorgen te maken over mijn gewicht of hoe ik eruit zie. Dus dit is the new me!

X Jess

3 gedachten over “#selflove – It’s all about me!”

 1. Speciaal nog eens Bloglovin opengedaan om je blog te lezen. Hier ongeveer dezelfde situatie en ik denk dat het vaak erger in mijn spiegel is dan wat mensen zien en nog veel belangrijker, ik wil niet dat mijn dochter een diëtende moeder/vrouw normaal vindt.
  Goed bezig! Het meest belangrijke dat ik bij je zie, is een goeie moeder die durfde springen na jaar burn out!

 2. Ik herken dit heel erg goed….
  Geeft niets je bent een prachtig mens….
  Hier ook bezig met afvallen maar ja door nog maar weinig stappen te kunnen lopen, medicatie en het zitten van een hulpmiddel gat er geen cm en geen kilootjes vanaf…..
  Ik ben zoals ik ben en als niemand mij wil accepteren zoals ik ben dan hebben ze pech 😉

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.