Sinterklaas komt dichterbij dus wilde ik graag met jullie delen hoe wij dit jaar Sinterklaas zullen vieren. Aangezien de kleine zus rond die periode zal komen, bereid ik me nu al voor en ligt alles klaar. En dan ga je zien dat we twee weken overtijd gaan en bevallen op 22 december of zo.

Sinterklaas 2016

Ik herinner me nog vorig jaar. We wilden eigenlijk geen Sinterklaas vieren, want we vonden Ellie toen nog veel te klein. Toen de datum dichterbij kwam zag ik hopen en hopen speelgoed voorbij komen op Facebook. Onder druk van social media kochten wij toch een cadeautje – #peerpressure. Wij hebben toen een beetje beslist wat de tradities zouden worden voor de komende feesten en we beslisten dat Sinterklaas een klein cadeautje zou brengen. En een hele belangrijke: de Sint komt alleen thuis. Niet bij de grootouders, peter, meter, ….

Ellie vorig jaar <3

Wat brengt hij dit jaar?

Net zoals vorig jaar kozen wij voor boekjes. Dit jaar kocht ik tweedehands een aantal boekjes en ze zijn nog in perfecte staat. Voor de prijs van één nieuw boek, hebben we er nu zes. Daar zal ze van de sint een paar van krijgen en nog een paar voor Kerstmis. Daarnaast krijgt ze ook haar eerste echte puzzel. En natuurlijk zal de Sint ook mandarijntjes brengen!

That’s it ….

Als ze later haar eigen lijstje gaat maken, zullen we daar ook bewust één of twee items uit kiezen. Het gaat niet om de waarde van het cadeautje, maar wel om de hoeveelheid. Ik zie vaak kinderen die cadeautjes niet waarderen doordat ze overladen worden.

Minimaliseren

Doordat Ellie op korte tijd wel wat cadeautjes krijgt – ze is jarig in oktober, Sinterklaas, Kerstmis/nieuwjaarsbrief – probeer ik hier en daar ook wat oud speelgoed weg te geven. Momenteel maak ik nog die beslissing, maar later zullen we dit samen doen. Even kijken waar ze niet mee speelt en waar we andere kindjes blij mee kunnen maken. In onze gemeente hebben we een winkel die baby-en kinderspullen verkoopt aan een hele democratische prijs en daar brengen we dan alles naartoe. Kinderen hoeven geen bakken vol speelgoed te hebben, uiteindelijk zal je zelf merken dat ze meestal met hetzelfde spelen.

Hier kan je tips en een stappenplan vinden om zelf te minimaliseren.

En ik ben een grote fan van de regel van vier. Handig om in je achterhoofd te houden tijdens de aankopen.

Hoe pakken jullie deze feestdagen aan, voornamelijk het Sinterklaas feest?

X Jess

12 gedachten over “Sinterklaas | Overdaad schaadt?”

  1. Voor ons is het de eerste echte Sint (vorig jaar was ze 6 weken). Ze krijgt 2 cadeautjes van ons, cadeau via mijn werk van dit jaar en nog een pop die ik kocht met de cadeaubon van de Sint vorig jaar. Daarbij wat mandarijntjes en dat zal het zijn. Het geld dat we krijgen via de papa zijn werk sparen we, tesamen met haar verjaardagsgeld, om in het voorjaar een groter cadeau mee te kopen (de Wishbone bike) omdat ze ook in oktober jarig is en alles nu weer samen komt.

    Voor ons is de Sint speelgoed, haar verjaardag en Kerst ook nuttige dingen. Zo kreeg ze een slaapzak en Toiletzak en vragen we voor Kerst boekjes en insteekpuzzels.

    De Sint komt wel bij opa, de nichtjes krijgen daar ook Sint en zouden zich vragen stellen als hij niets voor Laura bracht. Vorig jaar legden we een rammelaar bij de schoen die ze via de Geboortelijst had gekregen. Haha.

  2. Ze krijgt van mij iets kleins met sint (maar ik ga haar er bewust niet in laten geloven) en met kerst iets van kledij/beddengoed. Als ze ouder is wil ik graag het principe: something you want, something you need, something to wear and something to read toepassen. En dat verdelen over kerst en sint

  3. Hier hebben we ook tweedehands gekocht voor de sint en op zijn lijstje staan veel boeken en voor emma een paar smartgames en luisterboeken van de hoor spelen van het geluidshuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.