Voor mij een ‘no spend november‘, maar voor diegenen die niet mee doen … Ik zag bij Ester een leuke collage voor cadeautjes inspiratie voor 5-6 jarigen. Aangezien mijn kinderen in een andere leeftijdscategorie zitten, leek het me tof om onze must-haves te delen. Omdat wij nogal een minimalistische speelhoek hebben, krijg ik veel de vraag wat wij dan wél in onze speelhoek hebben staan.

Wij kiezen er voor om dingen te kopen waar ze echt interesse in hebben. Soms lenen we ook speelgoed bij vrienden om zeker te zijn dat ze ermee spelen. Bepaalde aankopen kunnen best duur zijn en het is dan jammer als ze er niet mee spelen.

De lijstjes van beide kinderen kunnen zowel voor meisjes als voor jongens. Win-win!Klik op het titeltje om ineens naar het juiste product gebracht te worden.

Wat brengt de sint voor onze kinderen?

Zoals elk jaar, brengt de sint voornamelijk boeken. Die ik trouwens al in september kocht, dus ik ga hier mijn ‘no spend november’ niet breken.

Vorig jaar kregen ze ook een houten trein. Het idee dat de sint en de zwarte pieten (roet pieten?) het speelgoed al eens getest hadden, is toch ook een ervaring.

Wat hij dit jaar naast boekjes zal brengen is nog niet echt beslist. Ik hoop nog wat inspiratie op te doen. Kapla blokken? Lego? …

Sinterklaas 2018

Sintspiratie

Voor 1-2 jarigen

Sintspiratie
 1. Het keukentje van IKEA
  Ik heb heel lang getwijfeld om een keukentje van IKEA te kopen. Het neemt toch veel plek in en toch zonde als ze daar niet mee spelen. Elke keer we bij Tessa langs gaan spelen mijn kinderen met dit keukentje. Dus ik stelde de vraag of wij het keukentje eens een periode konden lenen. Het moment dat Tessa’s keukentje terug moet, koop ik er zeker eentje voor ons. Een groot succes ten huizen Van Hoof.
 2. Fisher price kassa
  Ooit tweedehands gekocht voor 2€, maar al jaren een favoriet hier in huis. Ook als andere kindjes hier komen spelen, een succes.
 3. Groenten/fruit en ‘boodschappen’ van LIDL
  Dit setje is van vorig jaar. Op het moment dat ik dit schrijf is het niet voorradig, maar misschien er staat wel bij ‘binnenkort verkrijgbaar’. Super handig om te gebruiken in combinatie met het eetset en het keukentje. Ze is ook wel fan van het ‘snijfruit’, misschien ook dit jaar terug beschikbaar.
 4. Eetset van Greentoys
  Natuurlijk hoort er bij dat keukentje ook een eetset. Deze kreeg Ellie vorig jaar voor haar verjaardag. Ellie heeft er nooit veel mee gespeeld (misschien omdat ze geen keukentje had). Oone speelt er dagelijks mee. Niets zo leuk als soep/spaghetti/… voor mama en papa te maken. #ecologisch!
 5. DUPLO
  Ofcourse. Tijdloos speelgoed en zoveel mogelijkheden. Ik moet DUPLO niet meer verkopen, ik denk dat iedereen weet waarom dit speelgoed zo goed scoort.
 6. Wishbone bike
  Oone en de liefde voor haar piets (fiets). Ellie kreeg haar wishbone bike ook rond deze leeftijd en ze fietst er nog altijd mee. Een superhandige fiets die echt lang meegaat. Zeker zijn investering waard en ze worden ook nog goed tweedehands verkocht als ze eruit gegroeid zijn.

Voor 4-5 jarigen

Sintspiratie
 1. Het keukentje van IKEA
  Ook op Ellie’s lijst moet deze komen, want ook zij heeft hier nog super veel plezier aan.
 2. Boeken
  Ondertussen kennen jullie onze liefde voor boeken. Je kan nooit wat fout doen met een boek.
  Ellie’s favorieten lees je hier
  Oone’s favorieten lees je hier
  Mama’s favorieten lees je hier
 3. Djeco puzzels
  Alle puzzels zijn natuurlijk leuk en goed. Maar ik heb een zwak voor Djeco puzzels. Leuke dozen, mooie prenten en stevige puzzelstukken. Ik kocht de meeste tweedehands want ze zijn vaak nog in goede staat te vinden.
 4. De Wobbel
  Ellie kreeg de Wobbel als ze één jaar werd, maar de interesse kwam maar recent. Ondertussen doet de Wobbel dienst als trapje, schommel, bed, brug, ….
 5. Verkleedkledij
  Voor haar vierde verjaardag kreeg ze twee prinsessenjurken en sindsdien gaat er geen dag voorbij dat ze zich niet verkleed. Het aanbod is tegenwoordig zo groot. Het is gemakkelijk wat te vinden dat past bij de interesse van jou kleuter.
 6. Smartgames
  Beste uitvinding ooit. Een spel dat ze alleen kunnen spelen én hen spelenderwijs dingen aanleer. Wij hebben momenteel vijf smartgames en wees maar zeker dat er nog zullen bijkomen. Ik schreef hier al eens wat over het spel Doornroosje.

Hopelijk zijn jullie geïnspireerd en brengt de Sint een geweldig cadeau voor jullie kleuters. Moest de Sint zijn inkopen al gedaan hebben, mag je dit altijd delen! Wie weet komt de Sint nog wat leuk tegen voor Ellie en Oone.

X Jess

Meer leuk speelgoed?

Open ended speelgoed
Quut: Bad en strandspeelgoed
Leuke prentenboeken
Grimm’s regenboog

Wishbone bike 3-in-1

3 gedachten over “Sintspiratie | Cadeautjes inspiratie voor 2-5 jarigen”

 1. Boekjes zijn top! Ik moet alleen eens een manier bedenken om ze op te bergen. Naast onze grote stapel boeken gaan we ook nog regelmatig naar de bib! Ons dochtertje van bijna 2 vindt het geweldig! En elke avond is het ‘Anna, Anna, Anna,….’ voor het slapengaan! 🙈

  Creatieve dingen zoals de dikke kleurpotloden van Stabilo die een wasco-effect hebben en waarmee je op de ramen kan tekenen komen hier onder de kerstboom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.