Nu Ellie wat ouder is, is de interesse voor puzzels en gezelschapspelletjes groot. Laat de Smartgames spelletjes nu de perfecte mix zijn tussen een puzzel en een gezelschapspel. Het merk is niet nieuw voor mij, in de klas gebruiken wij deze spellen ook. Educatieve spelletjes die ze alleen kunnen spelen aan de hand van een opdrachtenboekje. Op het werk gebruiken we ze vooral in de derde kleuterklas (5-6 jarigen), maar er zijn ook spelletjes die ze kunnen spelen vanaf 3 jaar en die zijn ideaal voor hier thuis.

smartgames

Wat is een smartgame?

Zoals ik al zei is het een educatief spel dat ze na wat begeleiding alleen kunnen spelen. Een spel waarbij ze een heleboel vaardigheden oefenen. Op de zijkant van elke doos staat welke vaardigheden dat spel stimuleert. In het geval van Doornroosje werkt dit spel vooral aan ruimtelijk inzicht en oog-hand coördinatie. Maar planning, probleemoplossend denken en visuele perceptie komen ook aan bod. De kinderen hebben plezier en tegelijkertijd zijn ze volop aan het bijleren.

Hoe werkt het?

smartgames

Wij hebben nu het spel Doornroosje. Het handige aan dit spel is dat je de moeilijkheidsgraad kan aanpassen. Voor de jongste spelers laat je de draak nog even in de doos, die moet je inzetten zodat de prins niet bij de prinses geraakt. Zonder de draak is het de bedoeling dat de prins wel de weg vindt naar de prinses doorheen het doolhof. 

Voor je begint leg je het doolhof zoals het in het opdrachtenboekje staat. Er staat ook aangeduid waar de prinses moet ‘wachten’ en waar de prins mag starten. Doe eens gek en laat ook eens de prins wachten en de prinses zoeken ;-). Lekker stereotypen doorbreken.

Meer smartgames

Ik heb het nu vooral over Doornroosje, maar ze hebben zoveel verschillende spelletjes met elk hun eigen specialiteit. Nu ik weet dat Ellie het leuk vindt, zullen we zeker meer smartgames aanschaffen. Sneeuwwitje staat als volgende op de lijst.

Wil je weten hoe een bepaalde Smartgame werkt, kan je op deze site gratis het spel testen. 

Zeker een leuke activiteit voor de koud en regenachtige vakantiedagen.

X Jess

Andere leuke uitstapjes

Pairi Daiza
Zwemmen in een subtropisch zwembad
Schilderen met je peuter/kleuter
Smartgames – Binnen activiteit

Nausicaá National Sea Center. Het grootste aquarium van Europa
De natuurspeeltuin : De Averghten
De bloemenplukweide
De meerminnen, een subtropisch zwembad


Eén gedachte over “Smartgames – Doornroosje | Een educatief gezelschapsspel voor kleuters”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.