Afgelopen zaterdag kwam de Sint aan in Antwerpen. Een nostalgisch moment en het startshot om de Sinterklaas periode te starten. En wie aan Sinterklaas denkt, denkt meteen aan mandarijnen en speculaas. Met dat laatste ging ik aan de slag. Altijd leuk om zoveel enthousiaste reacties te zien op Instagram. Heb je een lading speculaas teveel, heb ik het ideale recept om dit te verwerken. Via de receptensite van HelloFresh vond ik een receptje voor gewone speculaascake. Om de cake nóg iets beter te maken, voegde ik er stukjes speculaas bij. Hieronder voor jullie het recept.
Recept speculaascake
Wat heb je nodig?
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram donkere basterdsuiker
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 3 eetlepels speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- snufje zout
- 100 – 125 gram speculaas in stukjes (meer of minder kan ook)
Aan het werk
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de basterdsuiker, de boter en het zout tot één geheel. Klop dan één voor één de eieren erdoor. Voeg nadien de bloem en kruiden toe. Mix goed door tot je een luchtig beslag hebt.
Net voor je het beslag in de cakevorm giet, roer je er de speculaas in stukken door. Zet de cake 45 min in de oven en laat nadien goed afkoelen.
Smakelijk!
- Zelfgemaakte granola
- Tomaten salsa
- Gebakken rijst met paksoi (vegan)
- Pannenkoeken met moedermelk
- Lekkere muffins!
X Jess
Leuk dat je hier een recept plaatsd.
Ik hou alleen van gevulde speculaas.
Een fijn weekend ?