Voor de Belgische lezers onder jullie is dit concept algemeen bekend. Maar ik denk dat in er in Nederland geen suikerbonen worden gegeven (correct me if I’m wrong).
Om dank u te zeggen aan familie en vrienden voor hun cadeautje en bezoek, geven we een gepersonaliseerd zakje/doosje/… gevuld met suikerbonen. Een geboorte mag gevierd worden, dus leefde ik me volledig uit met het maken van de suikerbonen en het geboortekaartje.De suikerbonen
De suikerbonen

De suikerbonen

Na dagen en dagen zoeken op Pinterest vond ik een aantal ideeën die ik combineerde. Van het eerste idee schiet niets meer over. Ik denk dat ik zeker 20 verschillende ontwerpen heb gehad. Zwanger zijn combineren met beslissingen nemen, was niet gemakkelijk. Maar uiteindelijk kreeg een concept vorm.

Het materiaal bijeen zoeken bleek het moeilijkst. De girafstempel vond ik ergens in de donkere hoeken van het internet. Geen idee waar ik hem uiteindelijk vond, maar man, wat is het moeilijk om zo’n ding te vinden. Ik denk dat ik elke stempelwinkel heb bezocht en elke online shop heb doorzocht. Volgende keer laat ik zo’n stempel gewoon door iemand maken. Genoeg creatieve zielen op het internet.

De rest vond ik in AVA: de stempelkussens, de giraffen, de zakjes, de enveloppen en  de bonen.

De koffer is geleend van een tante en deed al voor vele gelegenheden dienst. Een geboorte, een trouw, ….

Het geboortekaartje

geboortekaartje

Het geboortekaartje werd gemaakt door de peter. Ook daar hebben we lang over getwijfeld, zonder speciale reden is het een baby giraf geworden. Ik ben echt enorm blij met het resultaat en helemaal onze stijl. Na het drukken hebben wij in het ziekenhuis de kaartjes nog voorzien van een gouden rand. Een klein detail dat het kaartje helemaal afmaakt.

Kleine sfeerbeelden tijdens het maken van de suikerbonen. Een heerlijk momentje met z’n tweetjes.
(Moeke zou ik willen bedanken voor het knippen van de papieren zakjes, een heerlijk intensief werkje.)
De suikerbonenDe suikerbonenDe suikerbonenDe suikerbonenDe suikerbonenDe suikerbonen

X Jess

9 thoughts on “Ellie’s Suikerbonen & geboortekaartje”

  1. Chapeau en respect. Ik koos een kaartje uit een boek (luiheid enzo) en had extreem standaard suikerbonen (again, geen goesting in stress en kiezen en…) 🙂 ‘t Is echt tof geworden bij jullie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.